Χρ. Γώγος: Ανεπαρκείς οι τροποποιήσεις που φέρατε…

Π. Κόνσουλας: «τις τελευταίες τρεις μέρες δέχομαι επίθεση λάσπης στο πρόσωπό μου με ακατανόμαστες φράσεις»…
«Το σύστημα της δημοτικής αρχής με καταδιώκει»

Τι είπαν οι κ.κ. Μιλτ. Μπαντής, Αλ. Σωτηρόπουλος, Παν. Πάλμος, Παν. Κόνσουλας, Στ. Τζιωρτζιώτης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Μετά από εικοσάλεπτη, περίπου, διακοπή και αφού αποχώρησαν τα μέλη της Κατάληψης Ανάληψης, ο κ. Γώγος συνέχισε την τοποθέτησή του, εκθέτοντας και την άποψή του για τους υπό κατάληψη χώρους. «Πολλές από τις διεκδικήσεις που έχουν οι καταληψίες, είναι αποδεκτές», είπε ο κ. Γώγος. «Δεν είναι αποδεκτό, όμως, στον δικό μας κοινωνικό ιστό να έρχεται οποιοσδήποτε, από άλλη περιοχή, για να επιβάλει την άποψή του». Επισήμανε στον κ. δήμαρχο ότι «οι τροποποιήσεις που φέρατε δεν είναι αρκετές και δεν βασίζονται στα οικονομικά κομμάτια για τα οποία εμείς έχουμε τις αντιρρήσεις μας». Διαβάστε ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Γώγου στην αρχή του ηχητικού.

Ο κ. ΜπαντήςΟ κ. Μπαντής βρήκε «ενδιαφέρουσες» τις τροποποιήσεις, αλλά, όπως είπε, έχουν ακόμα κάποιες βασικές διαφωνίες, αλλά, εν πάση περιπτώσει θεωρεί παράλογο να επιρρίπτονται όλες οι ευθύνες για τη μη ψήφιση του προϋπολογισμού στην αντιπολίτευση, η οποία δεν έχει τη δυνατότητα να ασκήσει διοίκηση.


Ο κ. Σωτηρόπουλος

Μικρό αλλά θετικό βήμα οι τροποποιήσεις, είπε ο κ. Σωτηρόπουλος, επισημαίνοντας όμως ότι μιλάμε για «δήλωση προθέσεων» και όχι αποφάσεις. «Με χαροποιεί κυρίως η αλλαγή του ύφους σας. Οι αλλαγές που φέρατε, όμως, δεν μπορούν να κάμψουν τις αντιρρήσεις μας και να υπερψηφίσουμε τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό».


Ο κ. Πάλμος

Ο κ. Πάλμος κάνει εκτενή αναφορά στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και εξηγεί τη θέση του να δηλώσει «παρών» την τελευταία φορά, όταν απουσίαζε όλη η αντιπολίτευση. Δηλώνει ότι θα καταψηφίσει και σήμερα η Λαϊκή Συσπείρωση τον προϋπολογισμό.

Ακούστε ολόκληρη την τοποθέτησή του στο ηχητικό.


Ο κ. ΚόνσουλαςΟ κ. Κόνσουλας τονίζει κατ’ αρχήν ότι έγινε προσπάθεια τρομοκράτησής του, επειδή δεν ψήφισε τον προϋπολογισμό και λέει ότι «τις τελευταίες τρεις μέρες δέχεται επίθεση λάσπης στο πρόσωπό του με ακατανόμαστες φράσεις».

Λέει ότι «το σύστημα της δημοτικής αρχής με καταδιώκει» και τονίζει ότι «σε μένα προσωπικά δεν περνάνε αυτά από κανέναν κ. Θεοδόση, από κανέναν κ. Πάγκαλο και οποιονδήποτε νομίζει ότι με το να τρομοκρατεί, κατά τη δική του εκτίμηση, τις επιλογές μου, μπορεί να αλλοιώσει τη σκέψη, τη βούληση και αυτό που θέλουμε να ακολουθήσουμε». Για τον κ. Πάγκαλο, πρόεδρο της δημοτικής επιχείρησης, λέει ότι «ουδέποτε τον έχουμε ενοχλήσει, του βάλαμε συνεργάτες οι οποίοι είναι οικονομολόγοι να τον βοηθήσουν, ύστερα από πρόσκληση της δημοτικής αρχής και έρχεται, σε ανύποπτο χρόνο και εν τη απουσία μου να καταφερθεί κατά του προσώπου μου».

Στο σημείο αυτό ο κ. Κόνσουλας διαβάζει από τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου κάποια από όσα είπε ο κ. Πάγκαλος για τον ίδιο, με αναφορά στον πατέρα του, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον εν ζωή… Ακούστε ολόκληρη την τοποθέτηση του κ. Κόνσουλα στο ηχητικό, με όσα είπε και για την «περίφημη» «οικογενειοκρατία», η οποία πρόσφατα απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο και πιθανότατα και την κοινωνία του Βύρωνα.

Ο κ. Κόνσουλας, στο τέλος της ομιλίας του, ζήτησε από τον κ. Κατωπόδη να δηλώσει δημόσια αν ο κ. Κόνσουλας τού ζήτησε «πόστο» για να τον στηρίξει στον δεύτερο γύρο. Αργότερα, ο κ. δήμαρχος βεβαίωσε από μικροφώνου ότι ουδέποτε ο κ. Κόνσουλας τού ζήτησε το παραμικρό. Την ίδια ερώτηση έκανε και στον κ. Γώγο (τον οποίο δεν στήριξε το 2014). Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε και ο κ. Γώγος, ότι ουδέποτε ο κ. Κόνσουλας έκανε κάποιο «παζάρι» μαζί του για να κατέβει υποψήφιος με την παράταξη Γώγου.


Ο κ. Τζιωρτζιώτης

Ο κ. Τζιωρτζιώτης είπε από την αρχή ότι «ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του βυρωνιώτικου λαού και ειδικά εκείνων των στρωμάτων που πλήττονται». Όπως είπε, δεν τους ικανοποιεί η «δέσμευση» του δημάρχου ότι τη μείωση των δημοτικών τελών «δεσμεύονται» να την ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ το 2019, προεκλογική χρονιά.

Τόνισε επίσης ότι όλες οι κοινωνικές παροχές είναι επί πληρωμή, το εργατικό δυναμικό του δήμου μειώνεται και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας αυξάνονται. Πώς να ψηφίσουμε αυτόν τον προϋπολογισμό; Δεν μπορούμε να τον ψηφίσουμε, κατέληξε ο κ. Τζιωρτζιώτης. Ακούστε ολόκληρη την τοποθέτησή του στο ηχητικό.

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Χρ. Γώγος: Ανεπαρκείς οι τροποποιήσεις που φέρατε…