"Δεν περνάς κύριε Τσίπρα, δεν περνάς, δεν περνάς..!"

Με 19 υπέρ και 20 κατά ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ο προϋπολογισμός του δήμου Βύρωνα από το δημοτικό συμβούλιο!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Η είδηση είναι απλή: ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ο προϋπολογισμός του Βύρωνα από το δημοτικό συμβούλιο χτες. Ίσως είναι Η ΞΕΦΤΙΛΑ της χρονιάς για τον ΣΥΡΙΖΑ σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών. Το 19-20 δεν λέει πολλά πράγματα, εκτός του γνωστού από πολλών μηνών ότι η δημοτική αρχή του Βύρωνα δεν διαθέτει τη δεδηλωμένη πλειοψηφία. Όμως, οι "λεπτομέρειες" είναι αυτές που πρέπει να προβληματίσουν τους πολίτες. Γιατί, χτες, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι οι διάφοροι "πολιτικοί παράγοντες" που θέλουν να διαφεντεύουν τις τύχες των τοπικών κοινωνιών, ΔΕΝ διαθέτουν την "έξωθεν καλή μαρτυρία". ΟΧΙ ΟΛΟΙ βέβαια. Πολλοί.


Ο κ. Ντόβολος

Μια «λεπτομέρεια» που πρέπει να προβληματίσει τους πολίτες είναι για ποιο λόγο και αιτία απουσίασε από αυτό, το συγκεκριμένο δημοτικό συμβούλιο ένας σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Ντόβολος. Ο οποίος προωθήθηκε σε χρόνο μηδέν σε θέσεις και αξιώματα από την παράταξή του. Τη στιγμή μάλιστα που ο επικεφαλής της έκανε ολόκληρο αεροπορικό ταξίδι, με τα έξοδα και την κούραση που αυτό συνεπάγεται, για να παρευρεθεί στη διαδικασία.


Η κυρία ΣάρολαΜια άλλη «λεπτομέρεια» είναι η στάση της κυρίας Σάρολα. Η οποία έλαβε μέρος στη διαδικασία του προϋπολογισμού, έκανε ερωτήσεις στη δημοτική αρχή για τον συγκεκριμένο υπό ψήφιση προϋπολογισμό (βλέπε φωτό) και ύστερα δήλωσε ότι «απέχει»!!! Και μπορεί η «αποχή» να είναι αρνητική ψήφος, αλλά αυτή η στάση φανερώνει «δεσμεύσεις», «εξαρτήσεις», «γέφυρες» κλπ. κλπ.


Ο κ. Χ. Σώζος

Μια άλλη «λεπτομέρεια» είναι η στάση του ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ κ. Χ. Σώζου, ο οποίος υπερψήφισε τον προϋπολογισμό..! Είναι ο ίδιος κ. Χ. Σώζος ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2017 από τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ/Στάσης Βύρωνα. Είναι ο ίδιος ο κ. Χ. Σώζος ο οποίος, στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής του ανέφερε μεταξύ άλλων:

Χ. ΣΩΖΟΣ, Απρίλιος 2017: […] «Πίστεψα ότι θα είχαμε το σθένος να λειτουργήσουμε διαφορετικά, βάσει των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και στόχων. Λυπάμαι που διαψεύστηκα. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί». […]

Χ. ΣΩΖΟΣ, Απρίλιος 2017: […] «Συνεχίζω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου ως πολίτης, ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, έχοντας πάντα ως μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό και το Δημόσιο Συμφέρον.

Να είστε βέβαιος κύριε Δήμαρχε ότι, σε όλες τις μελλοντικές αποφάσεις σας προς όφελος του Δήμου και των πολιτών αυτού του τόπου, θα σταθώ αρωγός, όπως έκανα πάντα. Άλλωστε ο λόγος που ασχολήθηκα με τα κοινά ήταν για να φανώ χρήσιμος και όχι για να παίξω  «ρόλους». Δόξα τον Θεό, χορτασμένος είμαι!

Αυτός ο τόπος αξίζει να πάει μπροστά. Και είμαι βέβαιος ότι θα πάει. Το οφείλουμε σε όλους τους πολίτες του Δήμου μας». […]

 

Κατάλαβα καλά;

Αν κατάλαβα καλά, Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ κ. Σώζος υπερψήφισε τον προϋπολογισμό θεωρώντας ότι όσα προβλέπει είναι «προς όφελος του Δήμου και των πολιτών αυτού του τόπου».

Αν κατάλαβα καλά, Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ κ. Σώζος υπερψήφισε τον προϋπολογισμό «έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό και το Δημόσιο Συμφέρον».

Αν κατάλαβα καλά, Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ κ. Σώζος υπερψήφισε τον προϋπολογισμό, παρότι πίστευε μέχρι χτες ότι «θα είχαμε το σθένος να λειτουργήσουμε διαφορετικά, βάσει των προεκλογικών μας δεσμεύσεων και στόχων. Λυπάμαι που διαψεύστηκα. Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη που μου αναλογεί». Δηλαδή, επικρότησε χτες αυτά τα οποία τον Απρίλιο, πριν από επτά μήνες, είχε καταγγείλει..! Αν κατάλαβα καλά…

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Ο κ. Σώζος, στις 23 Μαΐου 2017, σε επιστολή του ανέφερε ότι: «Επειδή ως δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα γνωρίζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ουδέποτε έλαβε κάποια απόφαση για τη διοργάνωση (πέρυσι και φέτος) αυτής της τόσο προβεβλημένης «μπυροποσίας» δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι κάποιοι άλλοι αποφασίζουν στο όνομά μας…». Και υπέγραφε την επιστολή ως «ΑΝΕ.ΔΗ.Σ = Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος».

Σταματώ εδώ, προς το παρόν. Ήμουν παρών στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο μέχρι τις 10 το βράδυ περίπου. Αυτό που αποκόμισα ως βαθύτατη πεποίθησή μου είναι ότι η ομάδα των κομματικών στελεχών του Σύριζα που έχει διαλύσει μια κάποτε εύρωστη δημοτική παράταξη, είναι αμετανόητη. Πιστή στο «δόγμα Τσίπρα» ότι για όλα φταίνε οι άλλοι και ποτέ εμείς, οδήγησε τον Τσίπρα στη μεγαλύτερη νίλα τής πρωθυπουργικής θητείας του, σε τοπικό, ασφαλώς, επίπεδο.

Θα περιμένουμε τη συνέχεια.

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ "Δεν περνάς κύριε Τσίπρα, δεν περνάς, δεν περνάς..!"