Ημερομηνία και όχι υπεκφυγές για το γήπεδο Εργάνης…


…Ζητάει, με ερώτησή της, η παράταξη «Νέα Εποχή Βύρωνα»


Με ερώτηση που υπογράφουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, η παράταξη «Νέα Εποχή Βύρωνα – Χρ. Γώγος» ζητάει να πληροφορηθούν όλοι οι πολίτες, μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο, τι πρόκειται να γίνει σχετικά με το «εγκαταλελειμμένο» έργο των γηπέδων στην Εργάνη. Αναφέρει η ερώτηση:

Προς: τον πρόεδρο τού Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα κ. Κων/νο Αγγέλη

                                                                        Βύρωνας, 30 Μαρτίου 2017

Ερώτηση – Αναφορά περί Έργου Γηπέδου Εργάνης και λοιπών έργων

Κύριε Πρόεδρε:

Τη στιγμή που τα έργα των γηπέδων στην περιοχή «Εργάνη» έχουν σταματήσει, η Δημοτική Αρχή ευτύχησε να εγκαινιάσει πανηγυρικά ένα έργο που, επί τέλους, ολοκληρώθηκε: τις ανακατασκευασμένες αίθουσες στο Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα.

Όμως το Γήπεδο της Εργάνης έχει εγκαταλειφθεί και οι εργασίες έχουν διακοπεί από τον Οκτώβριο του 2016. Απ’ ότι γνωρίζουμε, ο ανάδοχος του έργου προχώρησε σε διακοπή εργασιών λόγω μη πληρωμής υποβληθέντων λογαριασμών για αποπερατωθέντα τμήματα του έργου.

Καθ’ όλο αυτό το διάστημα τα ποδοσφαιρικά σωματεία της πόλης μας αδυνατούν να προσφέρουν στους πεντακόσιους και πλέον μικρούς αθλητές τους χώρο και χρόνο για να προπονούνται και να αγωνίζονται. Σαν αποτέλεσμα, περίπου το ένα τρίτο των νεαρών αθλητών σταμάτησε να στελεχώνει τις ομάδες. Πρόβλημα δημιουργήθηκε και στις πρώτες ομάδες των σωματείων που συμμετέχουν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα της Αθήνας.

Τα τρία γηπεδάκια 5x5 που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές λόγω της συνεχούς χρήσης και καταπόνησης του τάπητα, με ορατό το ενδεχόμενο να καταστούν επικίνδυνα και άχρηστα πριν από το φετινό καλοκαίρι.

Ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή:

  • Να ορίσει με σαφήνεια και όχι με υπεκφυγές ημερομηνία επανέναρξης εργασιών και, φυσικά, χρόνο αποπεράτωσης του έργου.
  • Να διασαφηνίσει εάν οι καθυστερήσεις αφορούν σε νέα διαδικασία ελέγχου λογαριασμών, τώρα από την Περιφέρεια Αττικής.  Εάν υφίσταται αυτό, πώς εξηγείται ότι μια δημοτική αρχή ταυτισμένη πολιτικά τόσο με την Περιφέρεια όσο και με την Κεντρική Διοίκηση δεν μπορεί να ξεμπλοκάρει τα αδιέξοδα ;
  • Να εξηγήσει γιατί δεν έχει ανταποκριθεί σε αίτημα των σωματείων για κοινή συνάντησή της με εκπροσώπους των σωματείων, της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Περιφέρειας.
  • Τέλος, δεδομένου και του άμεσου συσχετισμού με το πάγωμα των έργων αύλειων χώρων σχολείων και του μεγάλου έργου οδοποιίας, να ενημερώσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο και να συζητηθούν τα προαναφερόμενα ως έκτακτο θέμα κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας, 03-04-2017.

Με τιμή,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Νέας Εποχής Βύρωνα

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Ημερομηνία και όχι υπεκφυγές για το γήπεδο Εργάνης…