Έγινε η απονομή των βραβείων ''Α. ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η παράταξη ''ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ"- ΧΡΗΣΤΟΣ Α. ΓΩΓΟΣ, στις 10/03/2017, στη "ΛΟΥΪΖΑ", διοργάνωσε την δεύτερη απονομή των Βραβείων ''Α.ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ" σε αριστεύσαντες μαθητές Λυκείων της πόλης μας, που εισήχθησαν σε Ανώτατα ιδρύματα με τις υψηλότερες βαθμολογίες κατά την Ακαδημαϊκή χρονιά 2016-2017.

Παρούσα σύσσωμη η παράταξη του κ. Γώγου, καθώς και διατελέσαντες επιτυχημένοι πρώην Αντιδήμαρχοι συνεργάτες του εκλιπόντος Α. Καπάνταη. Ανάμεσά τους η κ. Ζέφη Γράψα, ο Γιώργος Ανδρίτσος, ο Βαγγέλης Μακράκης, ο Πολύκαρπος Αντωνίου, που μαζί με άλλα στελέχη κλήθηκαν να κάνουν τις απονομές.

Το ενδιαφέρον ήταν πέρα από τα στενά παραταξιακά όρια γι’ αυτό και η παρουσία της Δημοτικής Αρχής με τον Δήμαρχο κ. Άκη Κατωπόδη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κ. Αγγέλη, την Αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Λ. Κλωνάρη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Μ. Κατωπόδη, Α. Παπαδημητρίου, Β. Σάρολα, Ν. Κορρέ, την Γενική Γραμματέα του Δήμου κ. Κοττάκη-Προμπονά, πολλούς υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους από όλες σχεδόν τις παρατάξεις.

Το πρώτο βραβείο έδωσαν από κοινού ο κύριος Γώγος με τον Δήμαρχο κ. Κατωπόδη, στην κόρη συμβούλου του Δημάρχου δεσποινίδα Παπαδημητρίου που μπήκε στο Πολυτεχνείο.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο επικεφαλής της ''ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΒΥΡΩΝΑ'', κ. Γώγος, αφού καλωσόρισε όλους, εξήρε την παρουσία της Δημοτικής Αρχής και έκανε μία αναφορά στην Αριστεία και πώς όλοι πρέπει να συμμετέχουν στα κοινά αναλαμβάνοντας το μερίδιο ευθύνης που τούς αναλογεί για να πηγαίνει ο τόπος μόνο μπροστά:

''Και με αντίστοιχες αρχές και οράματα, με αντίστοιχες επιδιώξεις αριστείας, οφείλει κανείς να αναμειγνύεται σε κάθε είδους κοινά, και γιατί όχι και στον πολιτικό στίβο αν παρουσιαστεί ευκαιρία. Είναι η εύκολη λύση, να πει κανείς δεν ασχολούμαι επειδή η πολιτική μου φαίνεται διεφθαρμένη ή επειδή το σύστημα φαίνεται σαθρό. Και πόσο μάλλον στην εποχή μας, που η πολιτική συγκυρία είναι τόσο κρίσιμη και τα διακυβεύματα τόσο μεγάλα. Δεν μπορεί ικανά στελέχη της κοινωνίας μας, του κόσμου των επιστημών και των γραμμάτων, του επιχειρηματικού κόσμου, να απορρίπτουν προτάσεις για προσφορά στα κοινά από φόβο μην χάσουν από την αξιοπρέπειά τους. Αριστεία λοιπόν θεωρώ εν προκειμένω την υπέρβαση του φόβου έκθεσης ή αποτυχίας και την υπηρέτηση του κοινού συμφέροντος με οδηγό το ήθος και το αίσθημα ευθύνης. Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να μην στεκόμαστε παθητικά απέναντι στις εξελίξεις.''

Η κεντρική ομιλία ήταν από τον συγγραφέα του βιβλίου ''ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ'' κ. Νίκο Παυλάκο, που σε μια 40λεπτη διαδραστική παρουσία καθήλωσε υποψηφίους και γονείς, με θέμα ‘’Επαγγελματικός Προσανατολισμός’’.

Τέλος, ευχαρίστησε τους χορηγούς (Φροντιστήρια ''Π. και Κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ'' και ''ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ'') για τη συμμετοχή τους στην αύξηση των βραβευθέντων από τρείς σε δέκα.

Το πρώτο βραβείο είναι χρηματικό (500) ευρώ και έπαινος, το δεύτερο (300) ευρώ και έπαινος, το τρίτο (200) ευρώ και έπαινος, το τέταρτο και πέμπτο μία υποτροφία ενός έτους από την ''ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ'' συν ένα smart-watch και τα υπόλοιπα 5 από ένα Smart watch και έπαινο. Τα χρήματα αποτελούν συνεισφορά των μελών της παράταξης και των δημοτικών συμβούλων.

Την εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Βραβείων Σωτηρούλα Υφαντή μαζί με τον οργανωτικό Μάκη Μπαρμπαρόσσο, τους οποίους και ευχαρίστησε ξεχωριστά.

 

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Έγινε η απονομή των βραβείων ''Α. ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ"