Τοποθέτηση του Αλέξη Σωτηρόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο της 19.2.2017 για τον απολογισμό


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Αγαπητοί συνδημότες,

Είναι προφανές ότι η διαδικασία αυτή, που κατά τον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα πρέπει να γίνεται κάθε έτος και έχει να γίνει από το 2012, είναι και χρήσιμη και σε θετική κατεύθυνση, όταν βέβαια πρόκειται για συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και όχι για μία απλή εκδήλωση, όπως η σημερινή, στην οποία η αντιπολίτευση ακούγεται σε μία ώρα που δεν έχει μείνει κανείς στην αίθουσα.

Δεν περιμένει βέβαια κανείς και πολύ περισσότερο οι δημότες να κρίνει τη δημοτική αρχή απ’ αυτά που θα μας πει σήμερα. Κρίνεται καθημερινά απ’ την επίλυση ή μη των προβλημάτων που ταλανίζουν την πόλη μας και τους συνδημότες μας, απ’ τη βελτίωση ή μη της καθημερινότητάς τους, απ’ τα έργα που εκτελεί ή δεν εκτελεί, απ’ την κοινωνική πολιτική και τη μέριμνα που επιδεικνύει ή δεν επιδεικνύει για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.

Γιατί το πρώτο και κύριο ερώτημα που έρχεται στο νου όλων ακούγοντας την λέξη απολογισμός είναι ένα. Όχι προφανώς τι αριθμοί παρατίθενται, αλλά: βελτιώθηκε η ζωή των πολιτών; Έγινε η πόλη μας καλύτερη; Τι έγινε με την καθαριότητα, τις λακκούβες στους δρόμους, τις παιδικές χαρές και τους παιδικούς σταθμούς, τη δημοτική συγκοινωνία;

Κατ’ αρχήν είναι προφανές και πρέπει να το αναγνωρίσουμε εξαρχής για να προχωρήσουμε παρακάτω ότι οι μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται απ’ όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 7 ετών μειώνουν σημαντικά τα περιθώρια για την άσκηση της φιλολαϊκής πολιτικής που κάθε δημοτική αρχή θα ήθελε, πιστεύω, να ασκήσει, καθώς και τους πόρους που αυτή έχει στη διάθεσή της. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια και εργαλεία να ασκηθεί πολιτική προς όφελος των πολιτών και της πόλης μας. Και εκεί ακριβώς είναι που κρίνεται η ικανότητα και η αποτελεσματικότητα μίας δημοτικής αρχής.

Άκουσα με μεγάλη προσοχή τον κ. δήμαρχο να αναφέρεται σ` όσα κατά την γνώμη του κατάφερε αυτή η δημοτική αρχή και εν πολλοίς αναφέρονται και στο περίφημο ιλουστρασιόν έντυπο απολογισμού που κυκλοφόρησε στην πόλη πριν από κάποιους μήνες. Έχω όλη την καλή διάθεση να του αναγνωρίσω καλές προθέσεις και την προσπάθεια που σε κάποια ζητήματα έχει γίνει. Είναι μακριά από μας λογικές στείρας αντιπολίτευσης και μηδενισμού και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλές φορές, παρόλες τις επιφυλάξεις που μπορεί να έχουμε, στηρίξαμε προσπάθειες και αποφάσεις για έργα και προγράμματα στον δήμο μας.

Όμως οφείλω να ομολογήσω εξ αρχής ότι, χωρίς να μηδενίζουμε όσα έχουν γίνει, το μέχρι ισοζύγιο για εμάς δεν είναι θετικό. Αν ήταν απολογισμός για το πρώτο έτος της δημοτικής αρχής, θα ήταν διαφορετική. Αλλά είναι απολογισμός 2,5 ετών.

Πριν από 3 χρόνια οι πολίτες αυτής εδώ της πόλης υπερψήφισαν με μεγάλο ποσοστό την αλλαγή πολιτικής στην πόλη μας. Δεν ψήφισαν απλώς αλλαγή δημοτικής αρχής, δεν ήθελαν μόνο μία απλή αλλαγή φρουράς. Ζητούσαν ουσιαστική αλλαγή σε ακολουθούμενες πολιτικές και πρακτικές, αλλά και σε πρόσωπα.

Αντ’ αυτού 3 χρόνια μετά έχουμε μία δημοτική αρχή που σε πολύ μεγάλο ποσοστό κινείται στα χνάρια της προηγούμενης. Και αν αυτό σήμαινε ότι συνεχίζει όσα καλά είχε κάνει η προηγούμενη δημοτική αρχή, γιατί και εκείνη, όπως και οι προηγούμενες, κάτι προσέφερε σ` αυτήν την πόλη, τότε δεν θα υπήρχε κανένα θέμα. Συνεχίζει, όμως, και πολιτικές και πρακτικές που αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες.

Δεν υπάρχει καμία σχεδόν ουσιαστική αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης του δήμου και στον τρόπο που αντιμετωπίζονται μία σειρά από προβλήματα.

Δεν θέλω να αρχίσω να διαβάζω αποσπάσματα ή να παραθέτω χωρία από το πρόγραμμα με το οποίο απευθυνθήκατε στους Βυρωνιώτες πριν 3 χρόνια, γιατί θα χρειαζόμουν πολλαπλάσιο του διαθέσιμου χρόνο μόνο και μόνο για να αναγνώσω επιγραμματικά όλα εκείνα που δεν έχουν γίνει, όλες εκείνες τις σωστές διαπιστώσεις που εξακολουθούν, δυστυχώς, να ισχύουν ακόμη.

Θα περιορισθώ να αναφερθώ επιγραμματικά -ελλείψει χρόνου- σε ορισμένα από τα πεπραγμένα που ανέφερε ο δήμαρχος ή που παρέλειψε, σκοπίμως ή μη, να αναφέρει:

Προφανώς, και πρέπει να αναγνωρίσουμε π.χ. ό,τι κινείται σε θετική και δημοκρατικότερη κατεύθυνση η εκπροσώπηση όλης της αντιπολίτευσης στα νομικά πρόσωπα και τις επιτροπές του δήμου. Εξακολουθούν, όμως, να γίνονται ενέργειες, ακόμη και για σοβαρότατα θέματα που ανατρέπουν πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί απ’ όλους εδώ και καιρό, ερήμην του δημοτικού συμβουλίου, όπως αποδείχθηκε πρόσφατα με το έγγραφο που εστάλη τον Οκτώβριο στους μελετητές της νέας Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το π.δ. προστασίας του Υμηττού και τον ΟΡΣΑ.

Προφανώς και είναι θετική η μοριοδότηση που εφαρμόζεται πλέον, με την πίεση και την δική μας, στους παιδικούς σταθμούς.

Όμως την ίδια στιγμή εξακολουθούμε να μην μπορούμε να απορροφήσουμε τα βρέφη στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και να αναγκάζουμε τους γονείς να καταφεύγουν με δυσβάστακτο κόστος αυτές τις εποχές σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Την ίδια στιγμή, επίσης, ούτε μία από τις 27 παιδικές χαρές μας δεν είναι ακόμη πιστοποιημένη. Δεν έχει καν ξεκινήσει αυτά τα 2,5 χρόνια η διαδικασία για την πιστοποίηση έστω και μίας. Μας έχει κατ` επανάληψη αναφερθεί απ` την δημοτική αρχή όταν εκφράζουμε την ανησυχία μας για το θέμα αυτό ότι το 2017 θα προσπαθήσουμε να πιστοποιήσουμε με χρήματα από Περιφέρεια και Πράσινο Ταμείο τις μισές, αλλά εν τω μεταξύ επί τόσα έτη τα παιδιά μας παίζουν και θα εξακολουθήσουν να παίζουν για αρκετό χρόνο ακόμη σε ακατάλληλες παιδικές χαρές και εμείς πρέπει να κάνουμε το σταυρό μας μην συμβεί κάτι απευκταίο.

Άκουσα τον κ. Δήμαρχο να μας λέει πόσο έχουν βελτιωθεί τα οικονομικά. Το έχω ακούσει κατ’ επανάληψη τον τελευταίο καιρό και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Πράγματι, μπορεί να έχουμε μεγαλύτερη ρευστότητα πλέον. Αυτό όμως είναι κατ’ αρχήν αποτέλεσμα της αναδιάρθρωσης των δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και της τριετούς περιόδου χάριτος (μέχρι τις εκλογές δηλαδή) που συμφωνήθηκε, με αντίστοιχη επιβάρυνση χρονική και τοκοχρεωλυτική. Αναγκαίο κακό; Ναι, γι’ αυτό άλλωστε αναγκαστήκαμε και το ψηφίσαμε και εμείς. Δεν είναι όμως να πανηγυρίζουμε γιατί επιβαρύνουμε τις επόμενες γενιές. Είναι επίσης αποτέλεσμα του γεγονότος ότι πριν μερικά χρόνια πληρώθηκαν στο πλαίσιο μνημονιακής υποχρέωσης πάνω από 7 εκ. ευρώ από την κεντρική εξουσία σε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δήμου και θα πληρωθούν το προσεχές έτος άλλα 3 εκ. ευρώ για τέτοιες υποχρεώσεις μας. Γιατί ο δήμος έχει πάνω από 3,5 εκ. ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις που δεν μπορεί αυτή την στιγμή να εξοφλήσει, χωρίς να συνυπολογίζουμε δικαστήρια που ακόμη δεν έχουν τελεσιδικήσει, ενώ και από τα ληξιπρόθεσμα θα υπάρξουν υποχρεώσεις, όπως π.χ. 500.000 ευρώ προς το ΤΣΜΕΔΕ που δεν μπορούν να καλυφθούν. Για να γίνει δε κατανοητό πόσο ανθηρά είναι τα οικονομικά μας και ποια είναι η ρευστότητά μας θα πω απλώς εν είδη παραδείγματος ότι επί 1,5 χρόνο ο δήμος δεν πλήρωνε όχι μόνο τη ρύθμιση που είχε με την ΕΥΔΑΠ, αλλά ούτε το ποσό για τους τρέχοντες λογαριασμούς και τελικά τα ρύθμισε όλα στον μέγιστο αριθμό δόσεων με αντίστοιχη επιβάρυνση σε προσαυξήσεις…

Άκουσα τον κ. δήμαρχο να μας εκθέτει το σχέδιο του για τα απορρίμματα. Στον τομέα της καθαριότητας, όμως, δεν χρειάζεται καν να αναφερθούμε εμείς σήμερα. Δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε οποιονδήποτε συνδημότη μας και να τον ρωτήσετε για την καθαριότητα στην πόλη μας. Θα σας πει απερίφραστα ότι η πόλη μας είναι βρώμικη. Για να μην αναφερθώ στο ότι παραμένουμε ουραγοί στην ανακύκλωση μ` ένα από τα μικρότερα ποσοστά, με τα σημεία συλλογής να παραμένουν περιορισμένα, χωρίς προς ώρας ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και με αμελητέα έσοδα με παράλληλη επιβάρυνση στο κόστος ταφής στη χωματερή και το περιβάλλον κλπ.

Σε ό,τι δε αφορά το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων το πρόβλημα ήταν ακριβώς η βούληση της δημοτικής αρχής που διατυπωνόταν ξεκάθαρα στο αρχικό σχέδιο και συγκεκαλυμένα στο επόμενο να προβλεφθούν (υπηρετώντας τον σχεδιασμό της Περιφέρειας) εγκαταστάσεις (όπως Πράσινο Σημείο ή Μονάδα Κομποστοποίησης), για τις οποίες δεν υπήρχαν οι κατάλληλοι χώροι και στόχος ήταν να εγκατασταθούν μέσα σε δασική έκταση στον Υμηττό, τον τελευταίο πνεύμονα πρασίνου που μας έχει απομείνει. «Είμαστε ενάντια σε επέκταση ιδιωτικών συμφερόντων στο βουνό» δήλωσε κατά λέξη σήμερα ο κ. δήμαρχος. Και με τις νέες (όχι υφιστάμενες) κοινωφελείς; Είμαστε υπέρ; Και που και πότε θα σταματήσουμε; Στην κορυφή όταν δεν θα υπάρχει ούτε ίχνος δασικής έκτασης;

Προφανώς και είναι θετικό ότι μειώθηκαν τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και ελαφρύνεται έτσι κάπως το βάρος για τις επιχειρήσεις εκείνες που έχουν τραπεζοκαθίσματα έξω. Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μειώθηκαν ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη των δεκάδων χιλιάδων νοικοκυριών και των μικρομάγαζων, τα οποία δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα, που είναι στον ανώτατο συντελεστή εν μέσω αυτής της φοβερής κρίσης. Και υπενθυμίζω ότι αυτός ο δήμος κατοικείται από μεροκαματιάρηδες και ανθρώπους της μεσαίας τάξης και όχι πλούσιους κατοίκους.

Προφανώς και είναι θετικό ότι καταρτίσαμε κανονισμό κοινοχρήστων χώρων. Τέτοιοι όμως είχαν καταρτισθεί και στο παρελθόν. Το ουσιώδες είναι ότι, όπως και τότε, έτσι και τώρα οι προβλέψεις τους παραμένουν νεκρό γράμμα και ειδικά ως προς τα τραπεζοκαθίσματα και τον σεβασμό των δικαιωμάτων των κατοίκων που δεν κάνουν χρήση τους δεν υπάρχει καμία πρόοδος. Κάντε μια βόλτα στον Άγιο Λάζαρο ή σε κάποιες άλλες πλατείες και θα αντιληφθείτε τι εννοώ.

Προφανώς και είναι θετικό ότι καταρτίστηκε Κανονισμός Λειτουργίας Αθλητικών Χώρων, παρά τις όποιες ελλείψεις και αδυναμίες του. Την ίδια στιγμή, όμως, μ` αυτόν επιβάλαμε για πρώτη φορά τέλος χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στα σωματεία, με κίνδυνο αυτό να μετακυληθεί στα παιδιά των υποδομών και κάποια (έστω και λίγα) να εγκαταλείψουν τον αθλητισμό λόγω πενιχρού οικογενειακού προϋπολογισμού. «Στήριξη των αθλητικών σωματείων, χωρίς διακρίσεις, για την ανάπτυξη των υποδομών τους» ανέφερε χαρακτηριστικά το πρόγραμμα της παράταξης που διοικεί σήμερα το δήμο. Θεωρείτε ότι αυτό συνιστά στήριξη;

Προφανώς και είναι θετικό ότι καταβλήθηκε επιτέλους μετά από χρόνια η αποζημίωση για τα λίγα τ.μ. της πρώην οικίας Κοέν, της οποίας ο χώρος ακόμη δεν έχει διαμορφωθεί καν βέβαια.

Την ίδια, όμως, στιγμή, πλην της ανωτέρω περίπτωσης δεν υπάρχει ούτε ένα επιπλέον τετραγωνικό νέου ελεύθερου χώρου. Τα 370.000 περίπου ευρώ που βρίσκονται βαλτωμένα από την εποχή Ρογκάκου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για το ακίνητο στη Νεράϊδα, ακόμη περιμένουν να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις της δημοτικής αρχής με την ιδιοκτήτρια για την απευθείας αγορά του. Το ίδιο στάσιμη είναι και η υπόθεση για το ακίνητο στην οδού Βουτζά.

Προφανώς και είναι θετικό το ότι ασφαλτοστρώνονται ή πλακοστρώνονται αυτή την στιγμή, στα μέσα της θητείας της δημοτικής αρχής, ορισμένα τμήματα οδών. Τα περίπου 11 χλμ. όμως που αφορούν αυτές οι ασφαλτοστρώσεις και πλακοστρώσεις με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, είναι σταγόνα στον ωκεανό των προβλημάτων του οδικού δικτύου της πόλης μας. Εκτός από αυτά τα 11 μόνο χιλιόμετρα μέχρι πρόσφατα μόνο η βιοκλιματική αναβάθμιση τμήματος της Χρ. Σμύρνης με τα γνωστά αποτελέσματα είχε γίνει τα 2,5 τελευταία χρόνια. Οφείλει λοιπόν η πόλη μας να διεκδικήσει από την περιφέρεια ή και να εκτελέσει και με δικά της χρήματα, αφού είναι ισχυρή οικονομικά, έργα συντήρησης και αναβάθμισης ενός προβληματικού σε πολλά σημεία οδικού δικτύου. Και, φυσικά, δεν υπάρχει καμία ανακατασκευή πεζοδρομίου (πέραν της ενεργειακής αναβάθμισης τμήματος της Χρ. Σμύρνης) ή άλλου κοινόχρηστου χώρου.

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που τα περισσότερα από τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας παραμένουν παροπλισμένα στην Εργάνη (απ’ τα 12 κυκλοφορούν 3-4) και η μία από τις δύο αρχικές γραμμές της δημοτικής συγκοινωνίας παραμένει σε αδράνεια, με αποτέλεσμα ολόκληρες περιοχές της πόλης να μην εξυπηρετούνται απ’ αυτήν. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται καν να μπω σε ζητήματα όπως π.χ. η σύνδεση μέσω της δημοτικής συγκοινωνίας με σταθμούς μετρό και την πανεπιστημιούπολη που ήταν στο πρόγραμμα της δημοτικής αρχής.

Προφανώς και είναι θετικό ότι καταβάλλουμε εμείς πλέον τα κοινωνικά επιδόματα που δίνει η πολιτεία στους συμπολίτες μας που τα δικαιούνται και δεν τους στέλνουμε στον Δήμο Αθηναίων να τα εισπράττουν. Την ίδια στιγμή, όμως, στην Κοινωνική Πολιτική εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνουμε και φτωχοποιεί και περιθωριοποιεί με γοργούς ρυθμούς όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας περιμένουμε μόνο όσα προγράμματα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια. Σε 3 προϋπολογισμούς που έχουν ψηφισθεί επί της σημερινής δημοτικής αρχής μόνο στον φετινό έχει προβλεφθεί ένα ελάχιστο κονδύλιο για κάποιες δράσεις κοινωνικής πολιτικής. Κοινωνικό Παντοπωλείο και άλλες δομές κλπ θα φτιάξουμε μέσω της χρηματοδότησης της Περιφέρειας, για την οποία περιμέναμε 3 χαμένα χρόνια εν μέσω της κρίσης.

Θα αναφερθώ επιγραμματικά και σε δύο τρία άλλα σημεία γιατί ο χρόνος μας πιέζει.

Η πόλη είναι σε αρκετά σημεία βυθισμένη στο σκοτάδι.

Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο ενίσχυσης της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τόνωσης της αγοράς της πόλης μας

Η δημοτική βιβλιοθήκη παραμένει άστεγη και χωρίς να εξυπηρετεί τους δημότες.

Καλές είναι οι αναφορές στη βελτίωση των οικονομικών της Δημοτικής Επιχείρησης, αλλά η ύπαρξη της δεν είναι αυτοσκοπός. Υπάρχει για να υπηρετεί, έστω και αν έχει αυτή τη νομική μορφή, τους μετόχους της που είναι οι πολίτες του Βύρωνα. Οι τιμές όμως πχ στο κυλικείο παραμένουν το ίδιο υψηλές (για όσους έχουν πάει και σ` άλλα γειτονικά νεκροταφεία καταλαβαίνουν τι εννοώ), την ίδια στιγμή που ο ανταγωνισμός φουντώνει. Παραμένει εξάλλου αναξιοποίητο το υπόγειο πάρκιγκ του νεκροταφείου.

Ακόμη δεν έχουμε κάτσει, παρά το σχετικό από διετίας αίτημα μας να συζητήσουμε ποιους χώρους του Δήμου παραχωρούμε σε φορείς και με ποια κριτήρια.

Το Χωριό Παραγωγών εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς να υπάρχει κανένας απολογισμός με ακριβή στοιχεία από αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι κάτι τέτοια θα συνέβαινε κάθε εξάμηνο. Οι παραγωγοί εξακολουθούν να μην επιλέγονται με διαγωνιστικές διαδικασίες με κριτήριο την καλύτερη τιμή για τον πολίτη-καταναλωτή, με παράλληλη εξασφάλιση της ποιότητας με στάνταρ ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να ζητούνται στην προκήρυξη. Για να μην αναφερθώ στην χορήγηση αποδείξεων από πολλούς απ` τους παραγωγούς.

Και τόσα άλλα στα οποία δεν προλαβαίνω να αναφερθώ.

Το χειρότερο, όμως, απ` όλα είναι ότι επιχειρείται να περάσει η αντίληψη ότι η μίζερη και γκρίζα πραγματικότητα που βιώνουμε είναι αναπόφευκτη. Ότι πρέπει μοιρολατρικά να το δεχθούμε και το μόνο που μπορούμε να περιμένουμε είναι μικρές διορθωτικές κινήσεις από ανθρώπους με καλή διάθεση, τους οποίους θα πρέπει να επιβραβεύουμε και χαιρόμαστε όταν κάνουν το αυτονόητο ή όταν έχουν κάποια μικρά και πολλές φορές ασήμαντα σε σχέση με το μέγεθος των προβλημάτων και τις δυνατότητες που υπάρχουν επιτεύγματα.

Όχι!!! Δεν είναι έτσι!!!

Μπορούμε ακόμη και σ` αυτούς τους δύσκολους καιρούς να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών, να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη.

Δεν συμβιβαζόμαστε με το ελάχιστο, όπως θέλει η δημοτική αρχή.

Έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αλλά μπορείτε –έστω και τώρα– να ενσκήψετε επιτέλους άμεσα (και όχι παραμονές εκλογών) στα τεράστια προβλήματα της πόλης μας που και εσείς διαπιστώνατε κάποτε και να παράξετε έργο. Κάντε το και θα μας έχετε δίπλα σας αρωγούς.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, εμείς αρνούμαστε να αποδεχθούμε αυτή τη μίζερη πεσιμιστική λογική, που στόχο έχει να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών, και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στην κοινωνία για όλα όσα χρειάζεται η πόλη μας και οι συμπολίτες, για όλα όσα μας αξίζουν. Όπου οι στόχοι μας συναντώνται με τις δράσεις της δημοτικής αρχής θα την στηρίζουμε. Όπου όμως κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μας και τη θέση στην οποία μας έταξαν, εμείς θα αρνούμαστε να συμπράξουμε σε ενέργειες ή να αποδεχθούμε λογικές που μας κρατούν καθηλωμένους στο χθες.

Σας ευχαριστώ.

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ Τοποθέτηση του Αλέξη Σωτηρόπουλου στο δημοτικό συμβούλιο της 19.2.2017 για τον απολογισμό