Βύρωνας

Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Βύρωνα

 Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Γιορτάζεται προς τιμήν του Αυστριακού γιατρού Κάρλ Λαντστάινερ ( Karl Landsteiner, 14 Ιουνίου 1868 – 26 Ιουνίου 1943 ), που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 1930 για τη συστηματοποίηση των ομάδων αίματος κατά ΑΒΟ. Έχει σαν στόχο να τιμήσει τον ανώνυμο εθελοντή αιμοδότη για την ανιδιοτελή προσφορά του.

Read more...

Για τις καταστροφές από τη νεροποντή στο Βύρωνα


ΜΙΑ ΝΕΡΟΠΟΝΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΛΕΙΑ

Το απόγευμα της Τετάρτης 9/6/2021 μια καταιγίδα διάρκειας περίπου μιας ώρας δημιούργησε ποτάμια στους δρόμους του Βύρωνα. Ήταν αρκετή για να μετατραπούν σε επικίνδυνους χείμαρρους αρκετοί δρόμοι, ανάμεσά τους και η οδός Ηρακλέους και να πλημμυρίσουν σπίτια που δεν είχαν πάθει το παραμικρό επί δεκαετίες, καταστρέφοντας οικιακό εξοπλισμό. Στην αυλή ενός σπιτιού συσσωρεύτηκε τόσος όγκος νερού που το ύψος του έφτασε το 1 μέτρο και έσπασε την πόρτα, κατέστρεψε όλο τον οικιακό εξοπλισμό και η ορμή του έσπασε και την πίσω πόρτα. Ευτυχώς γλύτωσε μια ηλικιωμένη που βρισκόταν μέσα στο σπίτι την οποία απεγκλώβισε η πυροσβεστική. Ενώ εθελοντές δασοπυροσβέστες βοήθησαν στην άντληση του νερού.

Read more...

Παραλίγο εκπλήξεις και ανατροπές στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα


Παραλίγο εκπλήξεις και ανατροπές στο δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα της Δευτέρας, μετά την υποβολή προς ψήφιση, ψηφίσματος που κατέθεσε η δημοτική παράταξη «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΡΩΝΑ». Το αίτημα στήριξε η παράταξη του κ. Γώγου «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΒΥΡΩΝΑ» και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ, Βασίλειος Δεμπόνος, ο οποίος μάλιστα ζήτησε –και έγινε αποδεκτό– να προστεθεί στο κείμενο αναφορά στον δημόσιο, δασικό και κοινωφελή χαρακτήρα της διεκδικούμενης έκτασης καθώς και την απόδοσή του στους κατοίκους του Βύρωνα.

Read more...

"Βιοχημεία" Π. Μάτεση, θεατρική παράσταση στο Φεστιβάλ "Στη Σκιά των Βράχων"

Παραγωγή του Δήμου Βύρωνα


Ο Δήμος Βύρωνα μετά την αναστολή όλων των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, λόγω των μέτρων κατά του covid-19, θέλοντας να στηρίξει την τέχνη και τον πολιτισμό, ανεβάζει την πρώτη του θεατρική- επαγγελματική παραγωγή, με το έργο «ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ» του Παύλου Μάτεσι.

Read more...

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα, υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά


Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 7/6//2021, ψήφισμα για την προάσπιση του δημόσιου, κοινωφελούς και δασικού χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά και της περιοχής των πρώην λατομείων της Εργάνης. 

Read more...

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ