Βύρωνας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το 4ο Νηπιαγωγείο & 4ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα ("Χαραλαμπόπουλου")


Το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα αποφάσισε την Τετάρτη 19/1, κατά πλειοψηφία, τη μεταστέγαση του 4ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα, η οποία αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την έγκριση της μελέτης του νέου κτηρίου του 4ου Δημοτικού και την έναρξη των εργασιών ανέγερσής του. Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού κ. Φουρνόδαυλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Πέτσιος, οι οποίοι τάχτηκαν υπέρ της μεταστέγασης του 4ου Νηπιαγωγείου, προκειμένου να ξεκινήσει επιτέλους η ανέγερση του κτηρίου του 4ου δημοτικού. Τόνισαν δε τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά γονείς και μαθητές του 4ου δημοτικού λόγω της μετακίνησης των μαθητών από και προς τον Καρέα, όπου προσωρινά στεγάζεται το 4ο δημοτικό σχολείο.

Read more...

Αφιερωμένο στην Μικρασιατική Καταστροφή και την Προσφυγιά το θέμα του 8ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Δήμου Βύρωνα!


Για όγδοη συνεχή χρονιά ο Δήμος Βύρωνα προκηρύσσει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Έκφρασης για εφήβους και νέους, στις αρχές του χρόνου τιμώντας τα γενέθλια του Λόρδου Βύρωνα (22 Ιανουαρίου), του μεγάλου Φιλέλληνα που έδωσε το όνομά του στην πόλη μας. Αφήσαμε πίσω μας ένα χρόνο στη διάρκεια του οποίου με τις δράσεις μας τιμήθηκε η επανάσταση του 1821 που γέννησε το ελληνικό κράτος και τώρα τιμούμε τα γεγονότα που οδήγησαν στην σημερινή ταυτότητα του λαού μας, όπως διαμορφώθηκε μέσα από μια τραγωδία και στη συνέχεια από την ένταξη των Ελλήνων Μικρασιατών στο ελληνικό κράτος.

Read more...

Έναρξη προγράμματος ομαδικής εκγύμνασης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Βύρωνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμος Βύρωνα, σε μια προσπάθεια να παρακινήσει τους δημότες να ασχοληθούν πιο συστηματικά με την καθημερινή τους άσκηση εν μέσω πανδημίας, εγκαινιάζει από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, ένα ομαδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, υπό τον τίτλο  "Γενική Γυμναστική - Total Body".

Read more...

Οι δημαιρεσίες του Δημοτικού Συμβουλίου Βύρωνα 2022


Tο Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, εξέλεξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι την Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022, σε ειδική -δια ζώσης- συνεδρίαση στο Δημαρχείο της πόλης. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχθηκε εκ νέου ο Γεώργιος Πλακίδας, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα», Αντιπρόεδρος η Ιουλία Κιούπη, δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Νέα Εποχή Βύρωνα, Χρήστος Α. Γώγος» και Γραμματέας ο Γεώργιος Λέλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Μαζί για τον Βύρωνα».

Read more...

Οι δημαιρεσίες της 9.1.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Κυριακή 9/1 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα προκειμένου να εκλέξει το Προεδρείο του και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, για το υπόλοιπο της τρέχουσας δημοτικής περιόδου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών Βύρωνα συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την εκλογή των μελών του Προεδρείου, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών των παραπάνω Επιτροπών, επισημαίνοντας για μία ακόμα φορά τον αντιδημοκρατικό τρόπο συγκρότησης και λειτουργίας αυτών.

Read more...

You are here: Οι γειτονιες μας ΒΥΡΩΝΑΣ