Ο νέος "λαϊκός αγωνιστής" στην ιστορία της Καισαριανής..!


Επιτέλους! Η Καισαριανή καταξιώνεται στη συνείδηση του ελληνικού λαού για τους αγώνες της ενάντια σε κάθε είδους εξουσία! Σήμερα!

Ποιό Σκοπευτήριο, ποιοί «200», ποιός Τσάφος, ποιός Βενιέρης, ποιός, ποιός, ποιος... ΕΝΑΣ είναι ο «θεός»..!

Τη συγκλονιστική είδηση τη μάθαμε μέσα από την απάντηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στον κ. Τάσο Χατζηαναστασίου.

Ομολογώ την ταπεινότητά μου, αφού δεν γνωρίζω τα «επιτεύγματα» του «καταξιωμένου» «λαϊκού αγωνιστή»…

Είχα διαβάσει για τον Μανώλη Γλέζο, τον Λάκη Σάντα, τον Τσε Γκεβάρα, τον Άρη Βελουχιώτη, τον Νίκο Ζαχαριάδη και πολλούς άλλους «μικρούς», «άγνωστους»…

Άνοιξα βιβλία, άνοιξα εγκυκλοπαίδειες, δεν βρήκα τίποτα για τον «λαϊκό αγωνιστή» της Καισαριανής…

Κατέφυγα στην τεχνολογία, στο Google. Το μόνο που βρήκα ήταν κάποιοι «επιχειρηματικοί όμιλοι», με έδρα την Καισαριανή, στην οδό Ηρώων Σκοπευτηρίου 2, με δραστηριότητες «εξειδικευμένες»: ανταλλακτικά μέρη για άρματα μάχης, ερπύστριες για άρματα μάχης, στρατιωτικούς H/Y, ολοκληρωμένα συστήματα ηλεκτρονικής εποπτείας και ανίχνευσης χώρου και άλλα παρεμφερή.

Βρήκα και αναφορές για εργαζόμενους απλήρωτους επί μήνες, στο Βόλο, οι οποίοι κατέφυγαν, απελπισμένοι, στον δήμαρχο του Βόλου, ζητώντας τη μεσολάβησή του προκειμένου να εισπράξουν τα δεδουλευμένα τους από έναν «συνάδελφό» του..!

Δεν μπορεί… λάθος θα είναι… Αυτά όλα δεν συνάδουν με το αγωνιστικό προφίλ ενός «καταξιωμένου λαϊκού αγωνιστή»…

Στην Καισαριανή έψαξα, έψαξα, τίποτα… Καμιά «πλάκα», καμία προτομή, καμία αναφορά… ΜΟΝΟ ΤΑΜΠΕΛΕΣ σε επταώροφα εκτρώματα και κάποια γκρεμισμένα προσφυγικά επάνω σε εγκαταλελειμμένα, γεμάτα σκουπίδια, οικόπεδα… Α, και κάποιες παλιές, εγκαταλελειμμένες προσφυγικές τετρακατοικίες, οι οποίες αναζητούν εναγωνίως αγοραστή… Ίσως προορίζονται να στεγάσουν κάποιο «λαϊκό» ή «μικρασιατικό» μουσείο, φυσικά με δημόσιο χρήμα. Απομεινάρια μιας άλλης εποχής, τότε που οι χλιδάτες δεξιώσεις σε πολυτελή κοσμικά κέντρα και ξενοδοχεία, όπως τα «ΑΣΤΕΡΙΑ» της Γλυφάδας ή το «DIVANI CARAVEL» ήταν «προνόμιο» και τρόπος ζωής των «λαϊκών αγωνιστών»…

Μπα… δεν μπορεί… συνωνυμία θα είναι…

Ζητώ την κατανόησή σας που δεν μπορώ να συλλάβω και να επεξεργαστώ τους «αγώνες» μέσα από τους οποίους «καταξιώθηκε» ο νέος «λαϊκός αγωνιστής».

Ίσως είναι ο μακροχρόνιος αγώνας του για την ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ με ταυτόχρονη ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ μιας ανώνυμης εταιρίας και ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ για το δημόσιο ταμείο.

Ίσως είναι ο αγώνας για την εκδίωξη των παιδιών της πόλης από τον μοναδικό ΔΗΜΟΣΙΟ αθλητικό χώρο.

Ίσως είναι ο αγώνας που έδωσε ο «λαϊκός αγωνιστής» για να πάρει στις πλάτες του τα εύσημα του πάτερ φαμίλια του σαπισμένου και δύσοσμου ΠΑΣΟΚ…

Ίσως να είναι αυτοί οι αγώνες που τον καταξίωσαν… Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τα κριτήρια του «ιστορικού», ο οποίος «καταξίωσε» τον «λαϊκό αγωνιστή». Θεωρώ βέβαιο ότι τα κίνητρα ΔΕΝ είναι «ταπεινά και καταφρονεμένα», προσομοιάζοντα με μια «πάγια αντιμισθία»…

Άλλωστε η «καταξίωση» για τους «βιογράφους» και τους «καταξιωμένους» έρχεται μέσα από τη λαϊκή αναγνώριση και όχι από τους ευτελείς και προκλητικά ψευδείς μονόλογους κάποιων νεόκοπων «νάρκισσων».

Δεν είναι δυνατόν να διαλάθει της προσοχής του αναγνώστη της επιστολής η φράση «ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ», με την οποία περιγράφεται ο χαρακτηρισμός «ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ» των τριών ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων και ο χρονικός προσδιορισμός «την ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ την έχουμε ξαναζήσει το 1964» που τους έχει προσάψει ο «λαϊκός αγωνιστής»… Όσο και αν επιχειρηθεί να ενταχθεί στα καθήκοντα ενός έμμισθου «κυβερνητικού εκπρόσωπου» αποφασισμένου να απεμπολήσει τα όποια ψήγματα μιας αμφισβητούμενης σοβαρότητας, υποκρύπτει άκρατο ενδοτισμό χωρίς ηθικούς και πολιτικούς φραγμούς.

Κάτι που μπορεί να δημιουργήσει τεράστιους κινδύνους για ολόκληρη την πόλη.

Τάκης Αλεξανδρόπουλος

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Ο νέος "λαϊκός αγωνιστής" στην ιστορία της Καισαριανής..!