"Πλακάκια" β' διαλογής...


Σας είπαμε πολλές φορές ότι οι δύο παρατάξεις που δήθεν αντιπολιτεύονται «για το καλό της πόλης» τα έχουν κάνει «πλακάκια» σε όλα τα σοβαρά ζητήματα του δήμου. Όχι τώρα. ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ!!! Εξακολουθούν, όμως, να παίζουν θέατρο, νομίζοντας ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο «για την Παιδεία», δόθηκε συνέχεια στο κακόγουστο σήριαλ των κονδυλίων που δόθηκαν από το υπουργείο το 2010, αλλά ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Μάλιστα, ο σημερινός δήμαρχος ακούστηκε καθαρά να λέει: «Σπύρο, συμφωνήσαμε να μην το χοντρύνουμε…»!!!

Από τον Μάρτιο του 2011, η απελθούσα δημοτική αρχή έλεγε διάφορες δικαιολογίες, πότε διά του απελθόντος δημάρχου, πότε δια δημοτικών συμβούλων και πότε διά του «εκπροσώπου τύπου» της παράταξης στην Καισαριανή.

Στις 18 Μαΐου 2011 η παράταξη Τζόκα κυκλοφορεί επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι τα 203.257,89 ΗΤΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ στις 31.12.2010. Σημειώνει: «Τα πλήρη στοιχεία είναι διαθέσιμα στην οικονομική υπηρεσία του δήμου όπου μπορεί να προστρέξει ο οποιοσδήποτε!!!!». Αφού «είναι διαθέσιμα» γιατί δεν παρουσίασαν ένα αντίγραφο σε ένα δημοτικό συμβούλιο «για την Παιδεία»; Λέει, επίσης, ότι τα λεφτά κατανεμήθηκαν στις σχολικές επιτροπές «στο τέλος Νοεμβρίου». «Κατανεμήθηκαν» ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ. ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΔΩΣΑΝ…

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ: το υπουργείο κατέβαλε στον δήμο Καισαριανής 203.257,89 ευρώ στις ημερομηνίες: 7 Απριλίου 2010 53.488,92 ευρώ, 15 Ιουλίου2010 64.186,71 ευρώ, 29 Οκτωβρίου 2010 85.582,26 ευρώ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Αυτά είναι στοιχεία των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου και τα έχω στη διάθεσή μου από ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ που έκανα και τα δημοσίευσα στη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τον Μάιο του 2011.

Στις 8 Απριλίου του 2011 έγινε δημοτικό συμβούλιο «για την Παιδεία». Ακόμη και εκεί ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ..!

Ο σημερινός δήμαρχος δήλωσε εκείνη την ημέρα στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων που ζητούσαν τα λεφτά: «εγώ είμαι συνεπής στη δέσμευσή μου να σας δώσω τις ΕΚΑΤΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ»… Μέχρι σήμερα ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑ..! Προφανώς επειδή «είναι συνεπής»..!

Ο προηγούμενος δήμαρχος «ξέφυγε» με ένα «πήγαν στη μισθοδοσία», ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ.

Η παριστάμενη διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ..!

Όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα, το υπουργείο κατέβαλε κανονικά τα χρήματα από τον Απρίλιο του 2010. Όμως οι τότε διοικούντες τα παρακράτησαν..! Ήταν συνειδητή επιλογή τους… Τον Δεκέμβριο του 2010, αφού είχαν χάσει τις εκλογές, αποφάσισαν να πάρουν μια (πλασματική ή πραγματική δεν γνωρίζω) απόφαση δημοτικού συμβουλίου για να κάνουν... κατανομή στα σχολεία στα χαρτιά! Λεφτά δεν έδωσαν!!! ΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΩΔΙΚΟ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ, αλλά δεν παρουσιάστηκε κανένα ΣΤΟΙΧΕΙΟ…

Διαβάστε και θαυμάστε: στον κωδικό 6711.0001 του προϋπολογισμού του 2011, ο οποίος ψηφίστηκε στις 8 Απριλίου 2011, στη στήλη του προηγούμενου χρόνου, ΔΗΛΑΔΗ του 2010, αναφέρεται το κονδύλι «Απόδοση σε σχολικές επιτροπές για λειτουργικές δαπάνες». Δηλαδή πόσα λεφτά ΑΠΟΔΟΘΗΚΑΝ το 2010 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Γράφει ότι αποδόθηκαν 230.949,61.

Είναι του 2010 αυτά τα λεφτά; Ασφαλώς όχι..! Είναι του 2009!!! Δηλαδή, η παρακράτηση των χρημάτων των σχολείων είχε γίνει καθεστώς... Έπαιρναν τα λεφτά και τα απέδιδαν με ένα χρόνο καθυστέρηση και πλέον!

Τώρα, λοιπόν, αφού ήδη έχουμε μπει σε προ-προεκλογική περίοδο, αφού οι δημοτικές εκλογές θα γίνουν σε ΔΕΚΑΟΧΤΩ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ, δύο δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Τζόκα έφεραν στην επιφάνεια το θέμα των χρημάτων του 2010… Ας δεχτούμε ότι ένιωθαν «αδικημένοι» από τις εξελίξεις οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίο, βέβαια, δεν μπορεί να έχουν τις ίδιες ευθύνες με τους «κουμανταδόρους» της παράταξής τους την προηγούμενη τετραετία. Τώρα θυμήθηκαν να ανασύρουν το θέμα στην επιφάνεια ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ; ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, δεν κατάφεραν να βρουν ΕΝΑ στοιχείο που να αποδεικνύει ότι ΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ 2010; Ή, τουλάχιστον, ότι ΗΤΑΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΙΣ 31.12.2010;

Δυστυχώς για τους «διαμαρτυρόμενους» της παράταξης Τζόκα ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, τα οποία ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ, η υπόθεση «μπάζει από παντού». Και μπορεί να δημιουργούνται εντυπώσεις σε όσους δεν γνωρίζουν το θέμα, αλλά ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ είναι σε βάρος της προηγούμενης διοίκησης.

Και για να τελειώνουμε: Ούτως ή άλλως ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ «ΜΟΝΟΜΑΧΟΥΣ». Αν θέλουν να περισώσουν κάτι από τη «χαμένη τιμή» μιας αμαρτωλής συμπαιγνίας, να παρουσιάσουν ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, είτε ο ένας είτε ο άλλος.

Διαφορετικά, η μοίρα και των δύο συμπρωταγωνιστών του «θεάτρου» β' διαλογής είναι προδιαγεγραμμένη.

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ "Πλακάκια" β' διαλογής...