Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
Η “νομική υπηρεσία” του δήμου Καισαριανής γνωμοδοτεί “στο γάμο του Καραγκιόζη”, ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ και σε βάρος των πολιτών!!!

Η “νομική υπηρεσία” του δήμου Καισαριανής γνωμοδοτεί “στο γάμο του Καραγκιόζη”, ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ και σε βάρος των πολιτών!!!

“Ουρά” του κάθε δικηγόρου και του κάθε “νομικού συμβούλου” η Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο, όταν εγκρίνουν αβασάνιστα “εισηγήσεις” και “γνωματεύσεις” έωλες σε βαθμό… κακουργήματος. Η Οικονομική Επιτροπή υπερψήφισε το 2018 πρόταση εξωτερικού δικηγόρου και εισήγηση “νομικού συμβούλου” του δήμου Καισαριανής για να δοθεί αποζημίωση σε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου το οποίο έπαθε ζημιά από πτώση δέντρου ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ, όχι σε ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ χώρο!!!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Επιτέλους! Η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καισαριανής στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Για δύο λόγους: πρώτα γιατί ενημερώνει τους πολίτες για μία απόφασή της που προκάλεσε ερωτήματα και ύστερα γιατί μπήκε στην ουσία μιάς έωλης, όπως αποδεικνύεται, απόφασης της ίδιας επιτροπής του 2018, και την ανακαλεί τώρα, γλυτώνοντας το ταμείο του δήμου από μια ΠΑΡΑΝΟΜΗ, όπως αποδεικνύεται, δαπάνη ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΩΝ (5.000) ευρώ. Η υπόθεση δημιουργεί εύλογα ερωτήματα ως προς την επιστημονική επάρκεια και την πιθανή σκοπιμότητα όσων συμμετέχουν, με οποιοδήποτε τρόπο, στη λήψη αποφάσεων ΚΑΙ οικονομικού περιεχομένου σε βάρος του δήμου. 

Αυτό που εκπλήσσει είναι ότι αυτά που σήμερα αποκαλύπτονται ως προς τη νομιμότητα της απαίτησης ενός πολίτη από τον δήμο Καισαριανής, χτες (το 2018 δηλαδή) ή αποσιωπήθηκαν ή ενταφιάστηκαν στα τάρταρα της γραφειοκρατίας και πιθανών σκοπιμοτήτων.

Εκπλήσσει δυσάρεστα βέβαια και η «ελαφρότητα» ή «επιπολαιότητα» ή «αμέλεια» ή σκοπιμότητα με την οποία παρακάμφθηκαν από τους αιρετούς οι κατ’ ελάχιστον απαιτούμενες διαδικασίες διαπίστωσης της βασιμότητας των στοιχείων που παρουσιάστηκαν από τον απαιτούντα αποζημίωση πολίτη.  

Ας θυμηθούμε το ιστορικό της “μυρωδάτης”, όπως εξελίσσεται, υπόθεσης. Διαβάστε ΕΔΩ:

 

Ποια είναι τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ της υπόθεσης

Αυτά έγιναν λοιπόν στις 19 Φεβρουαρίου 2020. Και αυτά τα ερωτήματα θέσαμε, ως ελάχιστα νοήμονες πολίτες που ενδιαφέρονται για το ταμείο του δήμου τους. 

Χτες, στη Διαύγεια του δήμου Καισαριανής, αναρτήθηκε η απόφαση 25/2020 της Οικονομικής Επιτροπής, που έγινε στις 3 Μαρτίου 2020. Με την απόφαση αυτή ανακαλείται η απόφαση του 2018, με την οποία η Οικονομική Επιτροπή, με τη σύνθεση εκείνης της εποχής, με την πλειοψηφία του ΚΚΕ, είχε αποδεχτεί την εισήγηση του «νομικής υπηρεσίας» του δήμου Καισαριανής και του δικηγόρου Λ. Μίχου, πρώην δημάρχου της Αγίας Βαρβάρας και πρωτοκλασάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο είχε εισάγει στα κοινά της Καισαριανής ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 2010-2014.

 

 

Διαβάζοντας κανείς την εισήγηση του κ. Λ. Μίχου, διαπιστώνει ότι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ, ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ, για όσα αναφέρονται σήμερα ως προς την κυριότητα του οικοπέδου στην οδό Ανδρ. Δημητρίου. Και εδώ αρχίζουν να δημιουργούνται τα πρώτα ερωτήματα και βασικά το εξής ένα:

 

Πώς είναι δυνατόν ένας δικηγόρος να κάνει γνωμοδότηση για οικονομική διαφορά μεταξύ δήμου και πολίτη και να μην ελέγχει λεπτομερέστατα ΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ όπως επικαλείται ο πολίτης και επί της οποίας υπόθεσης εδράζει την αξίωσή του για αποζημίωση; Είναι δυνατόν; Και όμως, είναι!!!

 

Πουθενά, σε κανένα σημείο της γνωμοδότησης, δεν αναφέρεται κάτι περί του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου. Ως μη υπάρχον το ζήτημα αυτό!!!

Στη λήψη της απόφασης του 2018 συμμετείχαν οι:

 

 

Θα πρέπει να συνυπολογίσουμε ασφαλώς στην όλη εξέλιξη της υπόθεσης ότι ο δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ βοήθησε ενεργά την παράταξη του ΚΚΕ για να πάρει τον δήμο το 2014. Είναι γνωστά αυτά και αποδεδειγμένα.  Άλλωστε, ο κ. Λ. Μίχος είναι δικό του “πουλαίν” στα κοινά του δήμου Καισαριανής.

 

Τι λέει ΣΗΜΕΡΑ  ο δήμος Καισαριανής

Έρχεται σήμερα ο νομικός σύμβουλος του δήμου Καισαριανής (αλήθεια, δεν έχει όνομα; Είναι ο ίδιος νομικός σύμβουλος με αυτόν του 2018;) και τι μας λέει; Μας λέει ότι από τις 7.8.2019 ο διευθυντής  Οικονομικών Υπηρεσιών του δήμου Καισαριανής «δήλωσε εγγράφως αδυναμία εκτέλεσης της ανωτέρω απόφασης». Γιατί; Γιατί κοινοποιήθηκαν στην Οικονομική Υπηρεσία του δήμου ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του 2017 και του 2018 με τις οποίες αποδεικνύεται ότι «ο χώρος που ήταν φυτεμένο το δέντρο» που προκάλεσε τη ζημιά στο αυτοκίνητο «δεν ανήκε στην ιδιοκτησία του δήμου μας, αλλά αποτελούσε ιδιωτικό ακίνητο»!!!

Τι άλλο μαθαίνουμε; Μαθαίνουμε ότι  το 2017 ο συγκεκριμένος χώρος μέσα στον οποίο βρισκόταν το δέντρο που έκανε τη ζημιά στο αυτοκίνητο «αναγνωρίστηκε αμετάκλητα, δυνάμει της με αρ. 2551/2017 αποφάσεως του Εφετείου Αθηνών» «ότι αποτελεί ιδιωτική ιδιοκτησία και όχι κοινόχρηστο χώρο»!!!  

Θέλετε και το πιο «ωραίο»; Πάρτε το: η απόφαση κοινοποιήθηκε στον δήμο Καισαριανής την 1.12.2017, αλλά ο δήμος Καισαριανής ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΕ ΑΝΑΙΡΕΣΗ μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία, με αποτέλεσμα η δικαστική απόφαση να καταστεί αμετάκλητη!!! Αυτά όλα έγιναν το 2017. Με δημοτική αρχή ΚΚΕ.

Στις 13.7.2018 η δημοτική αρχή του ΚΚΕ παίρνει απόφαση στην Οικονομική Επιτροπή, στην οποία έχει την πλειοψηφία, να δώσει τις 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου..! Τόσο απλά, τόσο εύκολα… Γνωρίζοντας ότι ο δήμος ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, ακόμα και αν θέλει, να αποζημιώσει τον πολίτη, αφού το οικόπεδο είναι ιδιωτικό και όχι κοινόχρηστος χώρος..!

Ποιος εισηγείται εκ μέρους του δήμου Καισαριανής; Μα, φυσικά, η «νομική υπηρεσία»..!

 

Γιατί ΔΕΝ ψηφίσατε, κύριοι;

Έρχεται, λοιπόν, για τρίτη φορά, η υπόθεση στην Οικονομική Επιτροπή στις 3 Μαρτίου 2020. Εκεί κατατίθεται η «με αρ. πρωτ. 2415/28-02-2020 εισήγηση- γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου του Δήμου», η οποία είναι εξόχως αποκαλυπτική:

 

Όπως βλέπουμε στην τελευταία σελίδα της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, δύο μέλη της, τα οποία πήραν μέρος στη συζήτηση και ΠΡΟΦΑΝΩΣ εξέθεσαν τις απόψεις τους, ψήφισαν «ΠΑΡΩΝ».

Αυτά τα τερτίπια, είναι εκτός «κοινής λογικής» και «κοινής πείρας». Είναι, όμως, εντός των δυνατοτήτων που παρέχει ο νόμος-έκτρωμα του ΣΥΡΙΖΑ που σκοπό είχε να διαλύσει τη λειτουργία των δημοτικών συμβουλίων, όπως «μπαλώθηκε» από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι δήμοι.

Θα περιμένω να πάρω στα χέρια μου τα πρακτικά της συγκεκριμένης συνεδρίασης και θα επανέλθω. Φαντάζομαι ότι «θα γελάσει κάθε πικραμένος» με όσα θα διαβάσουμε ή θ’ ακούσουμε…

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Η “νομική υπηρεσία” του δήμου Καισαριανής γνωμοδοτεί “στο γάμο του Καραγκιόζη”, ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ και σε βάρος των πολιτών!!!