Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
Λύση για το Σκοπευτήριο ΤΩΡΑ!

Λύση για το Σκοπευτήριο ΤΩΡΑ!


Το Σκοπευτήριο είναι ένα χρόνιο πρόβλημα - τόσο χρόνιο που κανείς πλέον δεν ασχολείται με την επίλυσή του. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες μεγαλοστομιών και κήρυξης ανένδοτων αγώνων και τελικά βρισκόμαστε πάλι εδώ: στην αρχή, χωρίς λύση και μάλιστα υπό τις χειρότερες δυνατές συνθήκες· με τη χώρα εξασθενημένη, πτωχευμένη, και τους διεθνείς τοκογλύφους να έχουν στείλει τους ''δικαστικούς επιμελητές'' να εκποιήσουν τη δημόσια περιουσία. Όλα πλέον δείχνουν πιθανά: να εκποιηθεί η ιστορία χάριν των νεοφιλελεύθερων αγορών, των αρχόντων του μεγάλου πλούτου, ενώ οι κοινωνίες λιμοκτονούν. Η ιστορία θα ξαναγραφτεί, αφού διαγραφεί από τον χώρο κάθε μαρτυρία αντίστασης.

Η κίνηση της κυβέρνησης να συμπεριλάβει το Σκοπευτήριο στο ΤΑΙΠΕΔ έχει προκαλέσει την Πανελλήνια κατακραυγή, διότι πρόκειται για έναν τόπο φορτισμένο με τόσους συμβολισμούς: τόπος ιστορικής μνήμης, αυτοθυσίας, ελευθερίας και αντίστασης, ο οποίος έχει κηρυχθεί με σειρά νόμων και Π.Δ. σε χώρο ιστορικό, μνημειακό, σε χώρο αναψυχής και πνεύμονα πράσινου, υπερτοπικού και δημόσιου χαρακτήρα.

Φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την επέλαση των βαρβάρων. Η ναρκωμένη ελληνική κοινωνία παρακολουθεί με δέος να εκποιείται η δημόσια περιουσία με μοναδικό κριτήριο την εξόφληση των δανειστών.

Τι πρέπει να γίνει; Τι μπορεί να γίνει;

Σ' αυτή τη δυσμενή συγκυρία μπορεί να υπάρξει λύση; Εκτός απ' την άμυνα, μπορεί να υπάρξει επίθεση; Πέρα από την επαγρύπνιση και τις λαϊκές κινητοποιήσεις, μπορεί να εκπονηθεί ένα σχέδιο για την οριστική επίλυση του ζητήματος του Σκοπευτηρίου;

Εμείς πιστεύουμε πως ναι.

Ίσως να είναι και η τελευταία μας ευκαιρία. Η λύση ήταν ανέκαθεν πολιτική και έξω από τις δαιδαλώδεις αίθουσες των δικαστηρίων.

Προτείνουμε: ο Δήμος να εκμεταλλευτεί την διαμορφούμενη συγκυρία και την στήριξη της κοινής γνώμης και να προχωρήσει άμεσα σε ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ του συνόλου του χώρου του Σκοπευτηρίου. Ο Δήμος θα πρέπει να συγκεντρώσει τα απαραίτητα κεφάλαια, τώρα που οι αξίες γης καταρρέουν. Να πιέσει το κράτος, την κυβέρνηση, να ξεκινήσει Πανευρωπαϊκή εκστρατεία εξεύρεσης κεφαλαίων για έναν τόπο που αποτελεί διεθνές σύμβολο αντίστασης κατά του φασισμού. Η θερμή ανταπόκριση της κοινωνίας για το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης του Σκοπευτηρίου μάς κάνει να αισιοδοξούμε ότι η προσπάθεια αυτή μπορεί να είναι αποτελεσματική. Ας μεταθέσουμε λοιπόν τον διάλογο για το ζήτημα του Σκοπευτηρίου στο οικονομικό πεδίο, αφού πρώτα το κατοχυρώσουμε πολιτικά στην ιδιοκτησία του λαού.

Τα απειλητικά σύννεφα του φασισμού που πυκνώνουν πάνω απ' την Ευρώπη κάνουν ακόμη πιο επιτακτική τη λύση αυτή. Έτσι η χειρονομία αποκτά και τον σύγχρονο συμβολισμό της.

Εμείς οι Καισαριανιώτες έχουμε επιπλέον μία βιωματική σχέση με τον χώρο του Σκοπευτηρίου. Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε τοκογλύφους και εργολάβους να τον βεβηλώσουν.

Θα σταματήσουμε τους επίδοξους ''ιδιοκτήτες'' του εργολάβους και ''επενδυτές'' που το διεκδικούν, αλλά θα θέσουμε τέρμα και στις προσπάθειες εκμετάλλευσης του από τους ''ιδεολογικούς ιδιοκτήτες'' του κάθε φορά που αρχίζει μία προεκλογική περίοδος ή όταν χρειάζεται να υποβοηθήσουν άλλες, δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες.

Το Σκοπευτήριο ανήκει στον λαό της Καισαριανής, στον Ελληνικό λαό.

Ο λαός της πόλης μας με συμμάχους όλους τους δημοκράτες, αντιφασίστες, πρέπει να προστατεύσει την ιστορική του κληρονομιά. Η απάντηση στους ανιστόρητους θα δοθεί στους δρόμους.

Αν όμως δεν μεθοδεύσουμε οριστική λύση για το Σκοπευτήριο θα εγκλωβιστούμε στον μύθο του Σίσυφου: θα γυρνάμε ξανά και πάντα στην αρχή.

Και όσο κυλά ο χρόνος θα δυσχεραίνει ολοένα και περισσότερο η επίλυση του ζητήματος έως ότου ίσως φύγει οριστικά και αμετάκλητα από τα χέρια μας.

Απαιτείται άμεση απάντηση ΤΩΡΑ.

Αυτή δεν είναι άλλη από την απαλλοτρίωση του συνόλου του ιερού χώρου του Σκοπευτηρίου, στο όνομα του λαού της Καισαριανής.

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Λύση για το Σκοπευτήριο ΤΩΡΑ!