ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ


Εκτός από τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας, κάθε γειτονιά έχει τις ιδιαιτερότητές της, τα δικά της προβλήματα, τις δικές της ανάγκες.

Η περιοχή γύρω απ’ τα σχολεία μας, που οριοθετείται από την Ανδριανουπόλεως μέχρι την Αμασείας, τη Φορμίωνος και τους γύρω δρόμους, είναι μια περιοχή που περίπου την έχουμε «χαρίσει» στον γειτονικό Δήμο. Οι συμπολίτες μας εκεί, ότι περιμένουν, μοιάζει να το περιμένουν απ’ το δήμο του Βύρωνα.

Κι όμως! Αυτή η περιοχή φιλοξενεί τα σχολεία μας, εκεί που πρέπει να χτυπά η καρδιά της συνοικίας μας!

Κι εκεί δεσπόζει το κτίριο του βιοτεχνικού κέντρου εκατοντάδων τ.μ που φιλοξενεί σήμερα μόνο τη ΔΟΥ Βύρωνα και κάποιες υπηρεσίες των ΕΛΤΑ.

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ

Ανοιχτά σχολεία για τα παιδιά μας.

1. Σε συνεργασία με τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τις σχολικές επιτροπές, τους καθηγητές και τους δασκάλους μας, τα μαθητικά συμβούλια και κοινωνικούς φορείς ξεκινάμε μια σειρά δράσεων πέρα απ’ το σχολικό ωράριο με ευθύνη και φύλαξη εγκαταστάσεων και μαθητών, από το Δήμο μας. (Εκθέσεις, αθλητικές δράσεις, διαδημοτικά φεστιβάλ, προβολές ταινιών, μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, δράσεις εθελοντισμού, προγράμματα εκμάθησης Η/Υ για άτομα που δυσκολεύονται στην εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες κ.λπ.)
Κάνουμε το σχολικό περιβάλλον φιλικό, χρήσιμο, ωφέλιμο και ασφαλές
για όλες τις ώρες και όλες τις μέρες του χρόνου.

2. Συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια έτσι ώστε να έλθει στην κατοχή του Δήμου το κτήριο του Βιοτεχνικού κέντρου.
Σήμερα το κτίριο αυτό ανήκει στην κατοχή κατασκευαστικής εταιρίας που βρίσκεται σε εκκαθάριση μεταξύ άλλων και για υποχρεώσεις έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

Είναι υποχρέωση του Δήμου μας να διεκδικήσει και να κερδίσει το κτίριο αυτό.

Τα εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα αυτού του κτιρίου μπορούν να φιλοξενήσουν υπηρεσίες του Δήμου μας, παράλληλα με τη δυνατότητα δημιουργίας αιθουσών πολλαπλών χρήσεων.

Άμεση εξοικονόμηση χρημάτων απ’ τα μισθώματα που καταβάλει ο Δήμος μας για την ενοικίαση κτιρίων που φιλοξενούν υπηρεσίες του (π.χ ΚΕΠ).

Έσοδα απ’ την είσπραξη ενοικίων απ’ τις υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου που ήδη στεγάζονται εκεί.

Έσοδα από ενδεχόμενη ενοικίαση και άλλων χώρων.

Ενοποίηση του ζωτικού και ωφέλιμου χώρου των σχολείων μας, αφού η γειτνίαση με τα σχολεία μας, προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες.          

Τόνωση της τοπικής αγοράς, με αύξηση της επισκεψιμότητας σ’ αυτήν τη γειτονιά του Δήμου μας.

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ