Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ στην Καισαριανή


Καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτίριο, στην Καισαιριανή, όπου στεγάζονται αστυνομικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και τα ΜΑΤ, πραγματοποίησαν, στις 2:30, τα ξημερώματα άγνωστα άτομα. Οι δράστες μόλις πέταξαν τις μολότοφ τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν στα στενά της περιοχής. Σημειώνεται ότι από την επίθεση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

 

Πρόεδρος ειδικών φρουρών για επίθεση στο κτίριο των ΜΑΤ:
Οι ομάδες αυτές χαϊδεύονται από την πολιτική ηγεσία

Ως «έθιμο» χαρακτήρισε την επίθεση αγνώστων στα κεντρικά των ΜΑΤ στην Καισαριανή τα ξημερώματα της Δευτέρας ο πρόεδρος του σωματείου των ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 σχετικά με το γιατί δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις, ο κ. Ντούμας είπε ότι «δεν είναι εύκολο να συλλάβεις ανθρώπους που επιτίθενται εν είδει αντάρτικου» και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται ειδικό σχέδιο πρόληψης και σύλληψης αυτών των ανθρώπων. Επαφιόμαστε στο πόσο τυχεροί θα είναι οι αστυνομικοί για να μην τραυματιστούν και πόσο άτυχοι θα είναι οι κουκουλοφόροι να συλληφθούν».

Πρόσθεσε ότι «αν θέλω να πετύχω ένα πλήγμα οργανώνω ένα στρατηγικό επιχειρησιακό σχέδιο, γιατί οι απλές περιπολίες ή φρουρήσεις δεν μπορούν να προλάβουν ή να καταστείλουν αυτής της μορφής τις επιθέσεις δημιουργούν ένα επιχειρησιακό σχέδιο ώστε αυτοί να συλληφθούν. Αν θέλει ολόκληρο το κράτος να πατάξει τέτοια φαινόμενα, δημιουργεί νόμους για να συλληφθούν να πληρώσουν τον λογαριασμό και να αποτραπούν από το να το ξανακάνουν».

«Οι ομάδες αυτές χαϊδεύονται από την πολιτική ηγεσία», κατέληξε ο Βασίλης Ντούμας.

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Επίθεση με μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζονται τα ΜΑΤ στην Καισαριανή