Ο Σπ. Τζόκας αντίπαλος τής Δούρου στις εκλογές του 2019;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Θα επαληθευτούν οι πληροφορίες που λένε ότι ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθήνα Σπύρος Τζόκας πρόκειται να ηγηθεί ανεξάρτητου αριστερού αυτοδιοικητικού συνδυασμού στην Περιφέρεια Αττικής; Αν λάβουμε υπόψη μας την άρνηση του κ. Τζόκα να συζητήσει καν την εκ νέου εμπλοκή του στον δήμο Καισαριανής, φαίνεται ότι υπάρχει καπνός δίπλα στη φωτιά.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr:

«Η υποψηφιότητά του θα είναι ανεξάρτητη, καθαρά αυτοδιοικητική και θα «εκφράζει την ανάγκη για ριζική απεξάρτηση της Αυτοδιοίκησης από τους μηχανισμούς του κράτους και  από τους στενούς κομματικούς μηχανισμούς». Θα στηριχθεί, δε, από τη ΛΑΕ και άλλες αριστερές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζόκας ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα το 2014 με τη Ρένα Δούρου και πρόκειται για τον δεύτερο αντιπεριφερειάρχη της σημερινής περιφερειάρχη, μετά τον Γιώργο Καραμέρο, που θα δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος μαζί της. Μάλιστα, ο κ. Τζόκας θα είναι, κατά τα φαινόμενα, αντίπαλος της Ρ. Δούρου. 

Να σημειωθεί ότι ο Σπύρος Τζόκας έχει εμπειρία χρόνων στην Αυτοδιοίκηση και είναι βαθύς γνώστης αυτής.

Εκλέχθηκε το 1990 για πρώτη φορά και από τότε συνέχεια σε όλες τις θέσεις: δημοτικός σύμβουλος, αντιδήμαρχος, Δήμαρχος Καισαριανής.

Στη συνέχεια εκλέχθηκε  στο ανώτατο συλλογικό όργανο της Αυτοδιοίκησης, στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας).

Στη συνέχεια υπηρέτησε  το Β’ βαθμό Αυτοδιοίκησης, Αντιπεριφερειάρχης στην Αττική και εκλέχθηκε  στο ανώτατο συλλογικό όργανο της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης την ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.)

Μέχρι τον Αύγουστο του 2015 ήταν υπεύθυνος στο τμήμα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ. Αποχώρησε τότε διαφωνώντας με την αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επαγγελματική του ζωή ο Σπύρος Τζόκας είναι πανεπιστημιακός δάσκαλος και συγγραφέας πολλών βιβλίων.

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα με επιστολή του ο Σπύρος Τζόκας απέρριψε πρόταση συλλογικών φορέων και κομμάτων να είναι υποψήφιος και πάλι στο Δήμο Καισαριανής».

Αυτά λέει, λοιπόν, σήμερα η είδηση, υπό μορφή πληροφοριών. Αν αναλογιστούμε ότι η Δούρου, ακόμα και αν τελικά επιλέξει να ξανακατέβει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, δύσκολα θα έχει στον συνδυασμό της τον κ. Τζόκα, όχι γιατί δεν τον θέλει, αλλά γιατί θα το απαγορεύσουν οι κομματικοί μηχανισμοί των συριζοκαμένων, αυστηρώς και δια ροπάλου.

Για να δούμε τι θα δούμε τις επόμενες μέρες. Μην ξεχνάμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα συνέρχονται τα κομματικά όργανα του Σύριζα για να κάνουν μια πρώτη επιλογή των υποψήφιων περιφερειαρχών για τις εκλογές του 2019.

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Ο Σπ. Τζόκας αντίπαλος τής Δούρου στις εκλογές του 2019;