Η “αναγνωρισιμότητα” θεωρείται προσόν. Η πολιτική εντιμότητα και η δημόσια λογοδοσία θεωρούνται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ προσόντα για τη διοίκηση μιας πόλης;

 

Άραγε, οι “εκπρόσωποι της κυβέρνησης” στην Καισαριανή θα καταδεχτούν ν’ απαντήσουν, έστω και ΤΩΡΑ, γι’ αυτό το δημοσίευμα, το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει διαψευσθεί;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Το δημοσίευμα που βλέπετε στην κορυφή, το δημοσίευσα στη “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ” τον Ιούνιο του 2010. Δηλαδή λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, στις οποίες ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ έχασε τον δήμο Καισαριανής, ο οποίος πέρασε στα χέρια των εκλεκτών του ΠΑΣΟΚ… Ας θυμηθούμε τα επίσημα αποτελέσματα εκείνων των εκλογών:Στη συνέχεια του δημοσιεύματος αναφέρεται κάτι “ενδιαφέρον”. Διαβάστε το ολόκληρο:


Φυσικά, ανάλογα με τον δείκτη “κοινωνικής ευαισθησίας” και, φυσικά, ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ που διαθέτει ο καθένας, η μοιρασιά του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ χρήματος σε τέτοιες “παραγγελιές”, σηκώνει πολλή συζήτηση και, απαραιτήτως, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ σαφείς και στοιχειοθετημένες απαντήσεις.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Και Η ΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ επιτρέπει στον καθένα, ο οποίος μάλιστα πληρώνει από το υστέρημά του αυτές τις “παραγγελιές”, να υποθέσει ό,τι θέλει. Από το ότι ήταν μια καθαρή εμπορική πράξη, για την οποία έχουν “αμελήσει” να δώσουν τα στοιχεία στη δημοσιότητα, μέχρι το ότι η δοσοληψία βρωμάει διαπλοκή.

ΣΗΜΕΡΑ, ΟΚΤΩ ΧΡΟΝΙΑ μετά, η δεύτερη εκδοχή κερδίζει έδαφος. Και γίνεται αυτό, γιατί κάποια από εκείνα τα πρόσωπα που μπλέχτηκαν στη συναλλαγή του 2010, ΦΑΙΝΕΤΑΙ να εμπλέκονται ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ με αντικείμενο τις ψήφους των πολιτών.

 

Τα “ρετάλια” του ΠΑΣΟΚ παρακαλάνε, ή…;

Σήμερα, κάποιοι από αυτούς που μοιράστηκαν το χρήμα του Πνευματικού Κέντρου, δηλαδή το χρήμα των πολιτών, με έναν, ας πούμε, ανταγωνιστή τους, ο οποίος, τελικά, τους πήρε την καρέκλα, ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΕΥΡΥΤΑΤΑ ότι έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τους “εργολάβους της τέχνης”, αυτούς που κάνουν “καλλιτεχνικές παραγωγές” επιπέδου αμοιβών Μπρόντγουεϊ… Και το αντικείμενο της επικοινωνίας είναι οι δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μάη..!

Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι σήμερα είναι ποιος παρακαλάει ποιόν: ο υποψήφιος δήμαρχος με την “αναγνωρισιμότητα” παρακαλάει να τον στηρίξουν οι “εργοδότες του” του 2010 ή οι εργοδότες τού 2010 προσπαθούν να αποκτήσουν ερείσματα στους πολίτες, έστω και αμυδρά, έστω και λειψά, έστω και αμελητέα, ενόψει των νέων πολιτικών σχεδιασμών τους;

 

Ποιοι είναι ποιοι…

Για να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και για να μπορέσουν να προφυλαχτούν κάποιοι οι οποίοι είναι πιθανό να παίζονται “πάρολι” και να δυσφημούνται από κάποια πρώην πασοκικά “ρετάλια”, ας θυμηθούμε τούτο:

Δήμαρχος το 2010, την εποχή που έγινε η εργολαβία στο Πνευματικό Κέντρο, ήταν ο μετέπειτα επικεφαλής του Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Τζόκας. Ο οποίος κ. Τζόκας ουδέποτε “καταδέχτηκε” να απαντήσει στο συγκεκριμένο δημοσίευμα για την εργολαβία των 14.000 ευρώ. Με τον τρόπο του, δηλαδή, δια της σιωπής του, μας “είπε” ότι η πληροφορία για την εργολαβία ήταν σωστή.

Ο κ. Τζόκας δέχτηκε σφοδρή επίθεση από την πασοκική παράταξη που κέρδισε τις εκλογές το 2010, ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ πεπραγμένα την περίοδο της θητείας του. Ενώ, όμως, αναφέρθηκαν πάμπολλα παραδείγματα, υπαρκτής ή εικονικής κακοδιαχείρισης, ΠΟΤΕ δεν αναφέρθηκε από την καταγγέλλουσα παράταξη του ΠΑΣΟΚ κάτι σχετικά με τα λεφτά του Πνευματικού Κέντρου… Ήταν τυχαίο ή όχι; Ήταν μια “αβλεψία” ή ήταν μια προστασία στον φίλο του ΓΑΠ; Ο καθένας από εμάς τους απλούς πολίτες δικαιούται να νομίζει ό,τι θέλει. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο έλεγχος που έγινε από τους ορκωτούς λογιστές στα οικονομικά του δήμου, ουδέν επιβαρυντικό αποκάλυψε για τη διαχείριση της εποχής Τζόκα. Ο οποίος μάλιστα απείλησε ευθέως, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, με “βραχιολάκια” όσους διαδίδουν ανακρίβειες για το άτομό του.

Όμως, αυτό που “δεν μπορεί” να νομίζει ΣΗΜΕΡΑ ο καθένας από ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ είναι ότι οι πολίτες τρώμε κουτόχορτο. Όταν δίνεις 14.000 ευρώ λίγους μήνες πριν τις εκλογές σε έναν δηλωμένο αντίπαλό σου για μια αμφιλεγόμενη εργολαβία, ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ να επιζητάς πιστοποιητικά καθαρότητας, όχι μόνο τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά διαχρονικά, ιδιαίτερα όταν εμπλέκεσαι, δικαίως ή αδίκως, εκ νέου σε πολιτικές ίντριγκες τοπικής επιρροής. Μέχρι, φυσικά, να δώσεις ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, πειστικές και στοιχειοθετημένες.

Καταλήγοντας, προς το παρόν, επαναλαμβάνω το ερώτημα της κορυφής, το οποίο πιστεύω ότι έχει διαχρονική σημασία για τη νοοτροπία κάποιων, αυτοπροσδιοριζόμενων ως αριστερών, κομματικών:

Άραγε, οι “εκπρόσωποι της κυβέρνησης” στην Καισαριανή θα καταδεχτούν ν’ απαντήσουν, έστω και ΤΩΡΑ, γι’ αυτό το δημοσίευμα, το οποίο ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει διαψευσθεί;

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Η “αναγνωρισιμότητα” θεωρείται προσόν. Η πολιτική εντιμότητα και η δημόσια λογοδοσία θεωρούνται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ προσόντα για τη διοίκηση μιας πόλης;