ΣΥΡΙΖΑ και “ρετάλια” του ΠΑΣΟΚ μεθοδεύουν την άλωση του δήμου Καισαριανής;


Η “αναγνωρισιμότητα” θα είναι, λέει, το κύριο προσόν του υποψήφιου δημάρχου Καισαριανής για τις εκλογές του Μαΐου!!!

Τους “βλαχοδήμαρχους”, που λοιδορούσε ο Τσίπρας το 2013, τους προσκυνάει τώρα για να αλώσει την αυτοδιοίκηση ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ..!


 Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Ήταν, “μια φορά κι έναν καιρό”, όχι πολύ μακριά από σήμερα, το 2013, ένας υποψήφιος πρωθυπουργός, “αριστερός” τάχατες, που θέλησε να ξεκαθαρίσει την κοινωνία από τους «βλαχοδήμαρχους που έχουν εκλεγεί από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και πρέπει να σαρωθούν». Αυτός ο “επαγγελματίας επαναστάτης” ήταν ουσιαστικά ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ, εξοικονομώντας τα προς το ευ ζην χάρη στις εργολαβίες που έπαιρνε από τους φιλικούς προς τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ δήμους, για έργα που άλλα τελείωναν και άλλα έμεναν ατελείωτα… Ένα τέτοιο έργο πήρε και στην Καισαριανή, με την κατακύρωση του έργου να γίνεται από την Οικονομική Επιτροπή στις 28.12.2007… Ίσως σκέφτηκαν να κάνουν στην εταιρία Γ. Τσίπρας – Α. Τσίπρας ΟΕ ένα δωράκι, έτσι σαν πρωτοχρονιάτικο μποναμά… Λίγο ακριβούτσικος μποναμάς βέβαια αξίας 263.331,00 ευρώ. Τα απομεινάρια των ερειπίων της εργολαβίας στολίζουν σήμερα την πλατεία των 200…Την, στημένη ή όχι, εργολαβία, όπως βλέπετε ακριβώς από πάνω, κατήγγειλε με μια ανακοίνωσή του τον Μάη του 2008 ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Καισαριανής, ο οποίος, δύο χρόνια αργότερα, αναρριχήθηκε στην καρέκλα του δημάρχου Καισαριανής, με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ… 

Ο ΓΑΠ στο σχολείο Βενιζέλου

Στις 20 Νοεμβρίου 2009 ο Γιώργος Ανδρέα Παπανδρέου εμφανίζεται, “ξαφνικά και αιφνιδίως” που λένε, στο σχολείο Βενιζέλου. Σταματάει απέξω η υπηρεσιακή λιμουζίνα, κατεβαίνει, άνετος κι ωραίος, ο ΓΑΠ και… η μοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια:Εντελώς τυχαία (φαντάζομαι…) πέφτουν “μούρη με μούρη” ο ΓΑΠ με έναν από τους “υπαρχηγούς” και κατοπινό αντιδήμαρχο τού, κατά Τσίπρα, “βλαχοδήμαρχου” της Καισαριανής την τετραετία 2011-2014. Ο χαιρετισμός, ενώπιον γονέων, δασκάλων και λοιπών παριστάμενων είναι μεν τυπικός, αλλά “σημαδιακός”:

"Γειά σου, Γιώργο".

“Γειά σου, φίλε ....”.

Το “φίλε” δεν υπήρχε. Υπήρχε το μικρό όνομα του κατοπινού αντιδημάρχου. Δηλαδή ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη οικειότητα με έναν από τους “υπαρχηγούς” τού εκλεκτού τού ΠΑΣΟΚ για τον δήμο Καισαριανής.

Τώρα, θα μου πείτε γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Σας τα λέω, σε όσους δεν τα γνωρίζουν, για να καταλάβετε ότι “η ζωή μας κύκλους κάνει”… Και μέσα στους κύκλους βρίσκονται πάντα, χωρίς παρεκκλίσεις και λοξοδρομήσεις, οι “μυημένοι”, οι “πονηροί”, οι “ατσίδες”, οι “αετονύχηδες”, αυτοί που δεν έχουν ενδοιασμούς και φραγμούς για να “πουλήσουν και την ψυχή τους στο διάολο”, που έλεγε και η μακαρίτισσα η γιαγιά μου η Ζαφείρω…

Λίγο καιρό μετά την “τυχαία συνάντηση”, το πασόκ του ΓΑΠ δίνει το χρίσμα του υποψήφιου δημάρχου Καισαριανής στον εκλεκτό του, γνωστό του παλαιόθεν, συνεργάτη του παλαιόθεν. Ο οποίος και κερδίζει τον δήμο, με οριακή πλειοψηφία. Αυτομάτως εμπίπτει πλέον στην κατηγορία των “βλαχοδημάρχων”, όπως τους αποκάλεσε ο Τσίπρας τον Σεπτέμβρη του 2013.

«Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του έστειλε μήνυμα στους «πράσινους» δημάρχους ότι δεν πρόκειται να τους στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους» που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να τους στηρίξει το κόμμα του, αφήνοντας ανοικτό ενδεχόμενο μόνο για όσους δημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους έχουν διαφοροποιηθεί εμφανώς από το ΠΑΣΟΚ»…

Αυτά έχουν καταγραφεί ως επίσημο και απόλυτα ακριβές ρεπορτάζ τής, όχι και τόσο μακρινής εκείνης εποχής, αφού τα περί “βλαχοδημάρχων” τού Τσίπρα ειπώθηκαν ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ..! Και, όπως διαβάζετε, είναι ένα καθαρό προσκλητήριο σε αποστασία και αλλαγή στρατοπέδου όσων ανήκαν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ..! ΚΥΡΙΩΣ στο ΠΑΣΟΚ!!!

 

Πεπραγμένα της ντροπής…

Κάποιοι από τους δημάρχους του ΠΑΣΟΚ “εργάστηκαν” με ζήλο και… αυτοθυσία για να δικαιώσουν τον Τσίπρα που τους κατηγορούσε ότι:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι “αυτές είναι μερικές από τις πρόσφατες περιπτώσεις που έλαβαν χώρα και ο κατάλογος των ονομάτων είναι μακρύς από διάφορους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, όπου η διαφθορά, η διασπάθιση δημοσίου χρήματος, οι καταχρήσεις και οι κομπίνες ήταν ο κανόνας για τους αιρετούς και τα κόμματά τους, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν διαχρονικά τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής”». 

Κάποια από τα “πράσινα παλικάρια” της Καισαριανής δεν συνέπλευσαν με τον εγωπαθή ξερόλα εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ και εγκατέλειψαν το σκάφος, άλλοι έγκαιρα και άλλοι καθυστερημένα. Η Καισαριανή ήταν από τους πρώτους δήμους με δήμαρχο ΠΑΣΟΚ που διέλυσαν την πλειοψηφία που είχαν κερδίσει στις εκλογές του 2010…

Η πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της Καισαριανής μετατράπηκε σε ισχνή μειοψηφία..! Ο κατά Τσίπρα “βλαχοδήμαρχος” της Καισαριανής έγινε παίγνιο στις ορέξεις των πρώην στελεχών του.

Όμως, ο “φίλος” του ΓΑΠ, ο “φίλος” της συνάντησης στο σχολείο Βενιζέλου, ο οποίος είχε καταλάβει τη μία καρέκλα αντιδημάρχου, παρέμεινε ακλόνητος υποστηρικτής του “αφεντικού” του, αυτού δηλαδή που τον διόρισε, τηρώντας σιγή ιχθύος, “μέχρι παρεξηγήσεως” που λένε, για όλα όσα έπεφταν στην αντίληψη των υπόλοιπων και για τα οποία υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν το μισοβουλιαγμένο σκαρί που γέμισε νερά και βυθίστηκε στα ρηχά νερά της ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑΣ… Εκεί, κολλημένος στην καρέκλα του αντιδημάρχου (δεν θυμάμαι αν ήταν έμμισθη εκείνη την εποχή…). Μέχρι την τελευταία μέρα. Μέχρι που τους έδιωξαν κακήν κακώς οι πολίτες... Η εποχή των κομματικών εξαρτήσεων και των κομματικών εντολών είχε περάσει… Τώρα, μετρούσε μόνο η ψήφος του λαού και όχι η βούληση και η “κομματική εξάρτηση” του κάθε “βλαχοδήμαρχου”, όπως, στο μεταξύ, τους είχε βαφτίσει ο Τσίπρας.


Ανταπόκριση στο κάλεσμα για “κάθαρση”..!

Στις εκλογές του 2014, ο έχων το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ το 2010, ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα Τσίπρα για “κάθαρση” του χώρου της αυτοδιοίκησης. Φαίνεται πως έφερε βαρέως το γεγονός ότι ο Τσίπρας διακήρυξε εγγράφως, ως απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν διαχρονικά τη μήτρα της διαφθοράς και της διαπλοκής». Α, πα, πα, πα… “Ντροπής πράματα”, που έλεγε κι η γιαγιά μου η Ζαφείρω…

Κι έτσι λοιπόν, οι πρώην ακραιφνείς πασόκοι, οι πολλαπλά ευεργετηθέντες από τους διάφορους πράσινους «πολιτικούς παράγοντες», αυτοί που έκαναν καριέρες λόγω ΠΑΣΟΚ κυρίως στο Δημόσιο, μετατράπηκαν σε… ανεξάρτητους!!! Ναι, ναι, ναι… Ανεξάρτητοι, λέει, έγιναν το 2014..! Για να δώσουν μάλιστα μεγαλύτερη… βαρύτητα στην… ανεξαρτησία τους, διακηρύσσουν εγγράφως ότι κατέρχονται στις εκλογές «Χωρίς κομματικές δεσμεύσεις»!!! Μας λένε, δηλαδή, ότι όλα αυτά τα χρόνια που κατέβαιναν με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, ήταν δέσμιοι «κομματικών δεσμεύσεων»!!! Ή δεν είναι έτσι;

Τέλος πάντων, τα πεπραγμένα τους τούς οδήγησαν εκτός διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου. Αλλά, ως γνήσιοι πολιτικοί πάτρονες, που έχουν την “καθοδήγηση” στο πετσί τους, προσπάθησαν απεγνωσμένα και τελικά πέτυχαν ΝΑ ΜΗ ΒΓΑΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ που έγιναν στις αρχές Δεκέμβρη 2014.  Και τα κατάφεραν..! Ένα άλλο πρώην πασοκικό (και νυν… ανεξάρτητο!!!) χιλιοτραγουδισμένο “κομματικό παλικάρι”, με μακρά “ευδόκιμη” θητεία στις κομματικές ίντριγκες, ΜΑΖΕΥΕ ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ, γυρνώντας την Καισαριανή καβάλα στο μηχανάκι κομματικού συνδικαλιστή-γκαουλάουτερ του ΚΚΕ, που έχει εκλεγεί στο δημοτικό συμβούλιο!!!


ΣΗΜΕΡΑ κλείνει ο “κύκλος”;

To κλείσιμο του κύκλου της ζωής τα έφερε έτσι και ο “κυνηγός κεφαλών” των “βλαχοδημάρχων”, ο “αριστερός” Τσίπρας, έγινε… κολητάρι τους. Μάλιστα, έβαλε στη θέση του «πρώτου βιολιού» της «καθαρής», υποτίθεται, αυτοδιοίκησης, της δικής του αυτοδιοίκησης, έναν πρώην συνεργάτη του… Τσοχατζόπουλου, τον Αντ. Κοτσακά!!!Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ασφαλώς πως ο Αντώνης Κοτσακάς, μόνο τυχαίος δεν είναι στον δημόσιο βίο. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του κόμματος για έντεκα συναπτά έτη, από το 1989 ως το 2000, ενώ δύο φορές έλαβε υπουργικό χαρτοφυλάκιο. Την πρώτη την περίοδο 1993-1994 ως υφυπουργός Εργασίας και την δεύτερη το 1994-1996 ως υπουργός Αιγαίου.

Αυτό που ωστόσο χαρακτήρισε εν πολλοίς την πολιτική του διαδρομή είναι το γεγονός πως από τις αρχές της «χρυσής» δεκαετίας του 1980 αποτέλεσε συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου και έναν άνθρωπο που συμμετείχε ενεργά στο επιτελείο του, στην προσπάθεια του πρώην υπουργού να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 1996 με αντίπαλο τον Κώστα Σημίτη.

Οι γνωρίζοντες τα παρασκήνια των εσωκομματικών εκλογών του 1996, ξέρουν πως ο κ. Αντώνης Κοτσακάς, ως σταθερός θιασώτης της αριστερής τάσης του κόμματος απέναντι στους εκσυγχρονιστές, αποτελούσε έναν βασικό εκλογικό βραχίονα του ισχυρού τότε Άκη Τσοχατζόπουλου που επηρέαζε κόσμο, ως «γέννημα–θρέμμα» του κινήματος από το 1974.

Στο παλμαρέ του έχει και μία από τις κομματικές θέσεις που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση της κομματικής βάσης και ήταν αυτή του γραμματέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1989-1993.Τότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετώπιζε πανταχόθεν επιθέσεις και ο κ. Κοτσακάς είχε παίξει αριστοτεχνικά έναν ρόλο αμορτισέρ σε εκείνες τις επιθέσεις κρατώντας τις δυνάμεις του Κινήματος.

Ο Κοτσακάς, λοιπόν, με τη μακρά θητεία στο ΠΑΣΟΚ, ανέλαβε την αποστολή να “μαντρώσει” όλους ή κάποιους παλαιοπασόκους αυτοδιοικητικούς στην αυτοδιοικητική “στάνη” του ΣΥΡΙΖΑ… Ε, σου λέει “χωρίς κομματικές δεσμεύσεις” είναι οι άνθρωποι, ας τους τάξουμε μια καρέκλα να τους δεσμεύσουμε..! Κι έτσι άρχισε το σαφάρι των μετανοημένων πασόκων, που είναι πλέον στα αζήτητα, είδαν το φως το αληθινό στα λεγόμενα του Τσίπρα και του… Καμένου και έτρεξαν να υπηρετήσουν τα σοσιαληστρικά ιδεώδη του αριστεροδέξιου συνονθυλεύματος…

Πού κολλάει η Καισαριανή σε όλα αυτά;

Κολλάει και παρακολλάει..!

Τις τελευταίες εβδομάδες κυκλοφορεί ευρύτατα στην Καισαριανή και όχι μόνο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καισαριανή, μη έχοντας ΚΑΝΕΝΑ αξιόλογο πρόσωπο να κατεβάσει ως δήμαρχο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, έχει κατασταλάξει στην ιδέα να κατεβάσει για δήμαρχο τον… “φίλο” του ΓΑΠ!!! Ναι, ναι, αυτόν, στο σχολείο του Βενιζέλου… Τον “Γειά σου Γιώργο”, “γειά σου… φίλε”… Αυτόν που υπηρέτησε “ευδοκίμως” το “αφεντικό του” (δηλαδή αυτόν που τον ΔΙΟΡΙΣΕ στην καρέκλα του αντιδημάρχου). Αυτόν που ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ να βγάλει άχνα διαμαρτυρίας για όλα όσα διέπραξε ο μπόσης με το ΕΠΕΚΑ και την παραχώρηση του Σκοπευτηρίου ως ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ!!!

Ποιο είναι το προσόν του, όπως λένε οι συριζαίοι; Ότι έχει “αναγνωρισιμότητα”!!! Όχι ότι είναι ικανός, έντιμος, δουλευταράς, έξυπνος κλπ. κλπ. Όόόόόχι… Έχει, λέει, “αναγνωρισιμότητα”!!! Λες και θα πάει στο Survivor ή θα πάει για μοντέλο ή… ηθοποιός..!

Επειδή “δεν έχω εύκαιρα” τα χαρτιά μου, θα σας πω αμέσως μετά, μόλις τα βρω, πότε, πώς και με πόσα λεφτά πήρε μία ή περισσότερες “δουλειές” ο έχων σήμερα το προσόν της αναγνωρισιμότητας φημολογούμενος υποψήφιος του… ΣΥΡΙΖΑ από τη διοίκηση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στην προ ΠΑΣΟΚ εποχή της Καισαριανής..! Συνασπισμός – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ… Η ζωή μας κύκλους κάνει…


Η “αναγνωρισιμότητα” το μέγιστο προσόν!!!

Μάλιστα, αγαπητοί εν μνημονίω συνδημότες: Η “αναγνωρισιμότητα” έγινε το νούμερο ένα προσόν για να αρπάξουν οι καιροσκόποι της πάλαι ποτέ “Αριστεράς και της προόδου” τον δήμο Καισαριανής… Με τη σύμπραξη, βέβαια, κάποιων ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ και ΞΟΦΛΗΜΕΝΩΝ δήθεν “πολιτικών παραγόντων” που αναζητούν σανίδα σωτηρίας για να βάλουν και πάλι πόδι και χέρι στο δημόσιο ταμείο. Για να ξανα-στήσουν κάποια ΚΟΙΝΣΕΠ, να ξανα-χρεώσουν με μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το ταμείο του δήμου, να ξανα-βολέψουν κάποιους “συμπέθερους” και να ξανα-εκδιωχθούν κακήν κακώς, αφού, όμως, θα έχουν κάνει τεράστια ζημιά στην Καισαριανή, όπως συνέβη και την προηγούμενη φορά…


Τι ρόλο παίζει ο ΓΑΠ;

Είναι φανερό, λοιπόν, ότι ο ΓΑΠ, που έβαλε την Ελλάδα στα μνημόνια, ο φίλος του Στρος Καν, ο “μέντορας” της Μαριλίζας, έχει αναλάβει την αποστολή να τροφοδοτήσει με “υγιή” στελέχη τον παρα-κρατικό μηχανισμό του αριστεροδέξιου μορφώματος που θα κυβερνά για λίγους μήνες ακόμα. Με προφανή σκοπό την ολοκληρωτική άλωση του κράτους και προφανή επιδίωξη τη μακροημέρευση των νέων “Νταβέληδων” σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας των μη προνομιούχων…

Άλλωστε, ήδη αρκετούς χαραμοφάηδες και κοινωνικά ύποπτους “πολιτικούς παράγοντες” ταΐζουμε για πολλά-πολλά χρόνια. Μερικές χιλιάδες ακόμα, δεν βαριέσαι… Έτσι, προφανώς, σκέφτονται αυτοί… Οι εκμαυλισμένοι συριζοπασόκοι…

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΣΥΡΙΖΑ και “ρετάλια” του ΠΑΣΟΚ μεθοδεύουν την άλωση του δήμου Καισαριανής;