Ανακοίνωση της Ε.Α.Σ. Εργαζόμενων Δήμου Καισαριανής για την 1η Μάη


1 ΜΑΗ 2018: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Ο αγώνας της Εργατικής Τάξης για την κοινωνική απελευθέρωση και την απαλλαγή των εργαζομένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, συνεχίζεται αδιάκοπα. Ο αγώνας των εργατών του Σικάγου για την καθιέρωση του 8ωρου σήμερα είναι πιο επίκαιρος από κάθε άλλη φορά.

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει το λαό μπροστά στους κίνδυνους που εγκυμονεί η εμπλοκή της χώρας στους ψυχροπολεμικούς σχεδιασμούς του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και των συμμάχων του.

Η κυβέρνηση  καλλιεργεί το δικό της success story, που λέει ότι η χώρα τον Αύγουστο του 2018 βγαίνει απ’ τα μνημόνια, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι έχει δεσμεύσει τη χώρα με μέτρα και με επιτήρηση από τους δανειστές μέχρι το 2060!

Οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων και υποδομών συνεχίζονται.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν να περιμένουν τίποτα θετικό. Αντιθέτως, τους περιμένουν νέα βάρη και θυσίες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους και συνέχιση της ίδιας πολιτικής που φορτώνει τα βάρη της κρίσης στους φτωχούς, που δεν φταίνε, για να μπορούν οι πλούσιοι να αβγαταίνουν τα κέρδη τους.

Ο φετινός γιορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς πρέπει να αποτελέσει την απαρχή για μια μεγάλη κινητοποίηση όλων των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην υπογραφή 4ου μνημονίου που προωθούν κυβέρνηση, κεφάλαιο και δανειστές. Ο αγώνας αυτός δεν μπορεί να οργανωθεί από τον υποταγμένο συνδικαλισμό της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ ούτε να είναι αποτελεσματικός με τις διχαστικές επιλογές ξεχωριστών συγκεντρώσεων.

Το εργατικό κίνημα πρέπει μέσα από μαζικούς ενωτικούς αγώνες να αγωνιστεί και να διεκδικήσει:

♦ Την αύξηση στους μισθούς και τις συντάξεις. Την προσμέτρηση στα μισθολογικά κλιμάκια των ετών 2016 και 2017 που θεωρείται νεκρός χρόνος κατ’ επιταγή των δανειστών και συμμόρφωσης προς τις απαιτήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης!

♦ Την άμεση επαναφορά, μέσα στο 2018 του 13ου και 14ου μισθού και των πλασματικών μισθολογικών κλιμακίων στα ΒΑΕ που καταργήθηκαν το 2011.

Την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος σ’ όλους τους εργαζόμενους που το δικαιούνται (Όλοι οι εργαζόμενοι στο πράσινο, το προσωπικό που εργάζεται, ανεξάρτητα ειδικότητας στο αμαξοστάσιο του Δήμου, μιας και λειτουργεί σταθμός μεταφόρτωσης, καθώς και η επισκέπτρια Υγείας κλπ.) που η Δημοτική Αρχή είτε εκδικητικά είτε καλυπτόμενη πίσω από τις υπηρεσίες αρνείται να το καταβάλλει.

Την άμεση επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000€ και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

♦ Την κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής και διεκδίκηση μόνιμης και σταθερής εργασίας. Την επαναφορά όλων των απολυμένων συμβασιούχων, που δεν είναι στους προσωρινούς πίνακες της 3/Κ προκήρυξης και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε ΙΔΑΧ.

Την μετατροπή των συμβάσεων, των εργαζομένων στα προγράμματα ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς και στις δομές φτώχειας, σε ΙΔΑΧ.

Τη μη πρόσληψη από το Δήμο Καισαριανής, για την κάλυψη των αναγκών, εργαζομένων μέσα από τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας. Την κάλυψη των αναγκών όλων των υπηρεσιών των ΟΤΑ και του Δήμου μας με μόνιμο προσωπικό.

Τη μείωση του ωραρίου εργασίας στις 37,5 ώρες εργασίας την εβδομάδα, με προοπτική τις 35.

Την υπεράσπιση των σπιτιών μας από τους πλειστηριασμούς.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΩΡΑ 10,30 μμ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Ανακοίνωση της Ε.Α.Σ. Εργαζόμενων Δήμου Καισαριανής για την 1η Μάη