Warning: Creating default object from empty value in /home/zfigaurk/public_html/plugins/system/jat3/core/joomla/modulehelper.php on line 320
"Εκ του μη όντος" για το ΚΚΕ οι ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για τη ΝΗΑΡ ΗΣΤ και το Καισάριο..!

"Εκ του μη όντος" για το ΚΚΕ οι ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για τη ΝΗΑΡ ΗΣΤ και το Καισάριο..!

Έκθετη για άλλη μία φορά η σημερινή δημοτική αρχή του ΚΚΕ μετά την αποκά-
λυψη των εγγράφων που βεβαιώνουν ότι ο δήμος Καισαριανής έχει αναλάβει
ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ, τα όποια βάρη του Καισάριου έχουν σχέση με τη Ν. Ήστ…

Ποιος είπε τη φράση "… και κάναμε και πράγματα τα οποία δεν μας τιμούν"
ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου; Πώς είναι δυνατόν να μην έχει υπάρξει
παρέμβαση τής δημοτικής αρχής ή εισαγγελέα;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Λίγους μήνες μετά την «αποκαθήλωση» τής (υπό τον σημερινό πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου) δημοτικής αρχής του ΚΚΕ στο τέλος τού 2002, ήρθαν στη δημοσιότητα δύο ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με το Καισάριο και τη Νήαρ Ήστ: πρώτα μια καταγγελία του κ. Καμπάκα και στη συνέχεια η απάντηση από τον εκ νέου, τότε, δήμαρχο Καισαριανής κ. Θανάση Μπαρτσώκα. Όσα αναφέρονται στις δύο επιστολές επιβεβαιώνουν το παιχνίδι που παίζεται από τη σημερινή δημοτική αρχή του ΚΚΕ, το οποίο ευθέως μπορεί να χαρακτηριστεί ύποπτων προθέσεων. Εξίσου ύποπτων προθέσεων είναι και ο ρόλος που έχει αναλάβει να διαδραματίσει ο συμπεριφερόμενος ως «λαγός» κύριος, που εμφανίστηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να «ισχυροποιήσει», όπως νομίζει η δημοτική αρχή, τη θέση της για απαξίωση και της Ν. Ήστ και του Καισάριου και, γιατί όχι, αν τα καταφέρει, το κλείσιμό τους… Όμως θα τους στοιχειώνει η φράση του κυρίου ο οποίος είχε την τιμή να διατελέσει πρόεδρος της Νήαρ Ήστ για "πολύ μικρό χρονικό διάστημα": «… και κάναμε και πράγματα τα οποία δεν μας τιμούν».

Τι γνωρίζουν οι «οικοδεσπότες» του συγκεκριμένου «παράγοντα»; Ποια «πράγματα» και ποιους «δεν τιμούν»; Μάλλον θα χρειαστεί αίτηση για διαχειριστικό έλεγχο του σωματείου για να τα μάθουμε όλοι εμείς οι «άσχετοι». Εκτός αν τα πουν οι «οικοδεσπότες», κάτι που φαντάζει λίγο «δύσκολο». Αν ήθελαν να μάθει ο κόσμος ποιά πεπραγμένα της διαχείρισης του δημόσιου χρήματος «δεν τιμούν» αυτούς που τα έκαναν, θα είχαν παρέμβει την ίδια στιγμή… Αλλά ΔΕΝ το έκαναν…

Ορισμένα από τα στοιχεία που αναφέρονται στα έγγραφα, αναφέρθηκαν από κάποιους επικεφαλής της μειοψηφίας και τον κ. Τζόκα στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στις 14 Μαρτίου με θέμα «Ενημέρωση για τη Ν. Ήστ».

Τα έγγραφα δημοσιεύθηκαν στην έγκυρη τοπική εφημερίδα ΕΝΤΟΣ, η οποία είναι γνωστή για τις πολιτικές θέσεις της. Είναι προσκείμενη στο ΚΚΕ. Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές της Καισαριανής, συγγενικό πρόσωπο του ιδιοκτήτη και εκδότη της εφημερίδας, με συγγένεια πρώτου βαθμού, συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης ισοψηφώντας, με 146 ψήφους, στην τελευταία εκλόγιμη θέση με άλλη υποψήφια, η οποία κατέλαβε τελικά την έδρα, προφανώς λόγω κομματικής επιλογής-εντολής.

Στο τεύχος 91 της εφημερίδας, το 2003, στη σελίδα 14, φιλοξενείται άρθρο υπό τον τίτλο «Ανθηρό, αλλά με… προβληματικό παρελθόν» - Τι συμβαίνει με το δημοτικό γυμναστήριο «Καισάριο»; Διαβάστε παρακάτω όλα τα έγγραφα που αναφέρονται στο άρθρο. Στην εισαγωγή του εκδότη αναφέρεται:


Η κατάργηση της πενταμελούς επιτροπής συνέπεσε με τις αλλαγές που επέφερε ο Καλλικράτης στους δήμους το 2010. Όπως αναφέρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Μαρτίου, αν δεν με απατά η μνήμη μου από τον κ. Γαβρίλη, η ευθύνη για τη μη σύσταση άλλου οργάνου που θα συντονίζει την ομαλή λειτουργία τής σχέσης Ν. Ήστ – δήμου – Καισάριου είναι αποκλειστική ευθύνη της εκάστοτε δημοτικής αρχής.

 

Η επιστολή Καμπάκα


Διαβάζουμε λοιπόν ότι:

♦ «η συμμετοχή της δημοτικής αρχής θα ήταν άμεση, καθολική και αμέριστη. Αυτό γιατί η όλη διοίκηση του γυμναστηρίου ασκείται από την εκάστοτε δημοτική αρχή και μόνο».

♦ «…και μακροπρόθεσμα στο κλείσιμο του γυμναστηρίου ΚΑΙΣΑΡΙΟ».

♦ «…η Δημοτική Αρχή δεν δικαιούται να σιωπά συντηρώντας ή αποδεχόμενη έμμεσα την δημιουργηθείσα κατάσταση που τελικά θα στερήσει από την πόλη μας το γυμναστήριό της».

 

Η απάντηση του δημάρχου Θ. Μπαρτσώκα

Στην απάντηση του δημάρχου κ. Μπαρτσώκα αναφέρεται:Διαβάζουμε ότι:

♦ «Ουδείς έχει το δικαίωμα να καπηλεύεται ένα ιστορικό σωματείο όπως η ΝΗΑΡ ΗΣΤ για να εξυπηρετήσει τους προσωπικούς, μικροκομματικούς του στόχους. Η ΝΗΑΡ ΗΣΤ υπήρχε πριν και θα υπάρξει και μετά από το οποιοδήποτε πρόσωπο».

♦ «Καταλήγοντας θέλουμε να επισημάνουμε ότι το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙΣΑΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει σαν γυμναστήριο του Δήμου και θα προσφέρει υπηρεσίας στους δημότες. Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙΣΑΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ δεν εξαρτάται από τη θέληση οποιουδήποτε τρίτου παράγοντα, παρά μόνο από τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου».

Προφανώς, τότε, το 2003, υπήρχε ακόμα αυτό που, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει σήμερα: ο σεβασμός στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.

Όπως διαπιστώνετε, δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για τη σχέση Δήμου Καισαριανής – ΝΗΑΡ ΗΣΤ – ΚΑΙΣΑΡΙΟΥ. Προφανώς κάποιοι εθελοτυφλούν παίζοντας ύποπτα παιχνίδια στις πλάτες του σωματείου και δύο εργαζόμενων επί εικοσαετία γυναικών στο Καισάριο.

Οι δηλώσεις ότι «Ως δημοτική αρχή στηρίξαμε και στηρίζουμε τις εργαζόμενες» είναι επικοινωνιακές, ΨΕΥΔΕΙΣ στην ουσία τους και παραπλανητικές.

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ "Εκ του μη όντος" για το ΚΚΕ οι ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων για τη ΝΗΑΡ ΗΣΤ και το Καισάριο..!