Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

 

Δελτίο Τύπου


Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που παρευρέθησαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ανεξάρτητης Δημοτικής μας παράταξης ‘ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ’. Ήταν πολλοί και εκλεκτοί.


Στην ομιλία του ο επικεφαλής της παράταξης Χρήστος Βοσκόπουλος κάλεσε ξανά τις τοπικές κομματικές οργανώσεις και αυτοδιοικητικές παρατάξεις να στηρίξουν ένα κοινό μέτωπο με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, που θα βγάλει την πόλη μας από την υπανάπτυξη και θα φέρει τον Δήμο μας στο δρόμο της προόδου και της ανάπτυξης.

Κοινός άλλωστε τόπος όλων των ομιλιών που απηύθυναν οι επικεφαλής των παρατάξεων ήταν οι συνεργασίες στην αυτοδιοίκηση.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό:

Ο επικεφαλής της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, κ. Γιώργος Κοντόσταυλος.

Ο εκπρόσωπος της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, κ. Άκης Λυκούδης.

Ο επικεφαλής της ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ-ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ κ. Βαγγέλης Κακανάκης.

Ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Κώστας Μπλάνας.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος, κ. Κώστας Κωνσταντινίδης.

Oι πρώην Δημοτικοί σύμβουλοι, κ. Έλλη Μαζαράκη, κ. Τάσος Χατζηαναστασίου, κ. Νίκος Ζαρκαδούλας.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, κ. Χριστίνα Φαφλιά.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, κ. Σωτήρης Ιατρού.

Ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ, κ. Μπάμπης Παγουλάτος.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο κ. Νίκος Χρυσόγελος και ο κ. Θόδωρος Σκυλακάκης υποστηρικτές της παράταξης καθώς και: ο κ. Κώστας Ξένος εκ μέρους των Παλαιών & Νέων Προσκόπων Καισαριανής, η κ. Κούλα Βαλίνη από την επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης 2ου ΣΠΚ, η κ. Μαίρη Νερούτσου εκ μέρους του Συλλόγου Τριτέκνων, η κ. Μπεττίνα Γραφίδου, ο κ. Κυριάκος Καμπάκας εκ μέρους του Φωστήρα Καισαριανής, ο κ. Νίκος Παπαδομανωλάκης εκ μέρους του Γ.Σ. Καισαριανής, ο κ. Θωμάς Πολίτης για τον Πανιώνιο Καισαριανής.

 

Από τον χαιρετισμό τού επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης

‘’ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΤΩΡΑ’’ Χρήστου Βοσκόπουλου, στη κοπή πίτας Φεβ. 2018

 

(Από το 2017 στο 2018 ή ανάποδα; Το μέλλον ...ως παρελθόν! Ένας αναχρονισμός.)

...Η Ελληνική κοινωνία τον χρόνο που πέρασε συμπλήρωσε οκτώ χρόνια κρίσης και εισέρχεται πλέον στον ένατο.Η κρίση παγιώθηκε ως νέα κανονικότητα. Το Μνημόνιο δεν έχει ημερομηνίας λήξης. Είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Είναι ένα σχέδιο βιοπολιτικής πειθαρχίας ένα modus vivendi που σκοπό έχει τη διαμόρφωση μιας «νέας κοινωνίας». Μιας κοινωνίας του ανταγωνισμού και της απορύθμισης, τον κόσμο του Blade Runner. Είναι ο νέος κόσμος μας. Η δρακόντεια λιτότητα μονιμοποιείται για πάντα.

Oι παλαιές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές δομές αποσαθρώνονται και καταρρέουν. Βρισκόμαστε σε μία μεταιχμιακή κατάσταση υπέρμετρα και επικίνδυνα παρατεταμένη και στάσιμη, όπου δεν διαφαίνονται ακόμα εκείνες οι νέες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, τα νέα εκείνα ικανά πολιτικά υποκείμενα που θα οδηγήσουν τη χώρα στην έξοδο από τον βαλτότοπο της κρίσης. Το πολιτικό σύστημα αποδομείται.

Αναβιώνει μία νέα ‘’εθνικοφροσύνη’’ και κυριαρχεί το ψεύδος και ο θρασύς λαϊκισμός. Το ανεπαρκές πολιτικό προσωπικό αυτοσχεδιάζει, χωρίς κανένα κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό σχέδιο. Κυριαρχεί ο πολιτικός αμοραλισμός και οι λογής πολιτικά αναλφάβητοι πολιτικάντηδες συναισθηματολογούν, εκβιάζουν, εκφοβίζουν, εκποιούν. Ο ορθολογισμός αποκλείεται από την πολιτική ζωή.

Ζούμε όμως και το τέλος των ψευδαισθήσεων. Η ζωή των πολλών έχει ανατραπεί ολοσχερώς. Οι προηγούμενες βεβαιότητες μέσα από τις οποίες οι πολλοί αντιλαμβάνονταν τον κόσμο και τη θέση τους σ’ αυτόν, κατέρρευσαν. Οι μυθολογίες τελειώνουν.

Ο Κόσμος έχει μπει σε μια διαρκή φάση αβεβαιότητας και φόβου.

Η ελληνική κοινωνία, δέσμια των αφηγημάτων και των ιδεολογημάτων της, επινοεί εκτός των πραγματικών, και φανταστικούς εχθρούς, βουλιάζοντας στη συνεχιζόμενη, ολική πλέον, κρίση. Ο εμφύλιος συνεχίζεται με άλλα μέσα.

Παρόμοια είναι η κατάσταση στην πόλη μας.

Εδώ, βιώνουμε έναν διαρκή αναχρονισμό, ένα διαρκές παραμύθι, μία διαρκή υποτίμηση και υποβάθμιση. Η πρόοδος δεν είναι καν ενδεχόμενο ούτε απλά μιά προσδοκία στον δημόσιο λόγο στην πόλη μας.

Αν η απάντηση στην κρίση είναι η ‘’Λαϊκή Συσπείρωση’’ τότε η κατάσταση είναι τρομακτική.

Η πόλη βάλτωσε.

Εδώ όμως, χρειάζονται συνεργασίες, γενναίες συναινέσεις και ευρείες οριζόντιες συμμαχίες.

Σήμερα έχουμε ανάγκη από μια μεγάλη Αυτοδιοικητική Παράταξη σε προοδευτική κατεύθυνση, που θα έχει το ηθικό πλεονέκτημα να στηρίζει τις συλλογικές δημιουργικές πρωτοβουλίες, να στέκεται με αντικειμενικότητα και αποτελεσματικότητα δίπλα στα καθημερινά προβλήματα των δημοτών, προτάσσοντας τις αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης.

Χρειαζόμαστε μια πλατιά συσπείρωση πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που να καλύπτει το σύνολο της πόλης μας.

Μία Παράταξη διεκδικητική, αγωνιστική, όχι συμβιβασμένη και υποταγμένη σε κομματικές υπαγορεύσεις. 

Μια Παράταξη αποφασισμένη να διαφυλάξει τα αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά του Δήμου. Που θα ενώνει και δεν θα διαιρεί.

                 Οικοδομήσαμε την Παράταξη μας μ’ αυτά τα χαρακτηριστικά.

Οι προτεραιότητές μας παραμένουν σταθερές:

τα διαρκή και άλυτα προβλήματα της πόλης μας: Η καθαριότητα και η ανακύκλωση, η τοπική συγκοινωνία και το μετρό, οι αστικές υποδομές και οι δημόσιοι χώροι, οι σχολικές υποδομές, το Σκοπευτήριο και η καθημερινότητα των δημοτών, κ.λπ.

Για μιά Καισαριανή διαφορετική.

Χρειάζεται ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να βγάλουμε την Καισαριανή απ’ την υπανάπτυξη.

Υγεία και καλή χρονιά!

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας