Επίθεση Παφίλη στη διοίκηση του Πανελλήνιου Γ.Σ. και αντεπίθεση των θιγόμενων με πολλά και ποικίλα ερωτήματα…


Άραγε ο βουλευτής του ΚΚΕ θ' ασχοληθεί και με τους
εργαζόμενους του "Καισάριου" ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ γυμναστη-
ρίου της Καισαριανής, οι οποίοι στερούνται των ενσή-
μων που δικαιούνται, μετά από εργασία ΕΙΚΟΣΙ ετών;


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Έκπληκτοι οι ασχολούμενοι με τον αθλητισμό διάβασαν χτες την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης. Η έκπληξη συνίσταται στο γεγονός ότι ο Πανελλήνιος είναι ένα παλαιό και ιστορικό σωματείο με διοικητική αυτοτέλεια, στις εγκαταστάσεις του οποίου έχουν αθληθεί γενιές και γενιές Ελλήνων, μεταξύ των οποίων και εγώ, για πολλά χρόνια. Ουδέποτε είχε αναμιχθεί στα διοικητικά του κάποιο πολιτικό κόμμα, καταγγέλλοντας μάλιστα «τραμπούκικη επίθεση σε γονείς των παιδιών που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται». Η ανάμιξη του κ. Παφίλη, με αυτό τον τρόπο και αυτούς τους χαρακτηρισμούς, στη διοικητική λειτουργία ενός ΜΗ ΚΡΑΤΙΚΟΥ σωματείου-αθλητικού οργανισμού, μου δίνει το δικαίωμα να απευθυνθώ, αύριο κιόλας, στον κ. Παφίλη, ζητώντας του να στρέψει το βλέμμα του, αλλά και του κόμματος το οποίο εκπροσωπεί στη Βουλή, στα όσα συμβαίνουν στην Καισαριανή και στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ γυμναστήριο «Καισάριο». Στο οποίο εργάζεται η σύζυγός μου επί ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ, από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του. Σήμερα, με δημοτική αρχή του ΚΚΕ, βρίσκεται σε ένα καθεστώς ασφαλιστικής αβεβαιότητας, αφού από τον Φεβρουάριο του 2016 δεν της κολλούσαν ένσημα, μέχρι τον Απρίλιο του 2017, όταν ανακαλύψαμε, ύστερα από επίσκεψη σε γιατρό του ΕΟΠΥΥ, ότι ήταν ανασφάλιστη!!! Αμέσως απευθύνθηκε στους εκπρόσωπους του ΚΚΕ στη δημοτική αρχή της Καισαριανής, οι οποίοι «βρήκαν τη λύση»: της κόλλησαν ένσημα δύο μηνών, χωρίς δώρο Πάσχα 2017, ίσα-ίσα για να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018..! Κι ύστερα; Άγνωστο… Και τα ένσημα που δεν έχουν κολληθεί; Θα κολληθούν; Και αν ναι, πότε; Και τα τρέχοντα ένσημα; Άγνωστες οι απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα. Ευκαιρία είναι λοιπόν να ασχοληθεί ο κ. Παφίλης ή η κυρία Κανέλη, η οποία «φιλοξενήθηκε» στην Καισαριανή, στην προεκλογική εκστρατεία της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην οποία πήρε ενεργό μέρος… Και οι δύο θα ενημερωθούν πάραυτα για όσα συμβαίνουν.


Ο κ. Παφίλης

Ας δούμε τι κατήγγειλε ο κ. Παφίλης με την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή:

«Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων και προπονητών, η προσωρινή διοίκηση του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου έχει προβεί σε παράνομες απολύσεις προπονητών που εργάζονται χρόνια στο Σύλλογο ασκώντας και τραμπούκικη επίθεση σε γονείς των παιδιών που δικαιολογημένα διαμαρτύρονται.

Με προκλητικό τρόπο και με το έτσι θέλω διώχνουν προπονητές, γονείς, ακόμα και μικρά παιδιά που γυμνάζονται στο Σύλλογο γιατί δεν είναι της αρεσκείας τους.

Προβαίνουν σε ρατσιστικές επιθέσεις ενάντια σε παιδιά άλλων χωρών. Κλείνουν τμήματα που λειτουργούσαν χρόνια στον Πανελλήνιο και απασχολούσαν εκατοντάδες παιδιά. Σφραγίζουν πόρτες, τοποθετούν κάμερες και απαγορεύουν την είσοδο σε αθλητές και προπονητές.

Εφτασαν σε σημείο να προπηλακίσουν γονείς, πρωτοστατώντας μέλη της προσωρινής διοίκησης. Υπενθυμίζουμε ότι η μόνη αρμοδιότητα που έχει η προσωρινή διοίκηση είναι να εκπροσωπήσει τον Σύλλογο σε δικαστικές υποθέσεις και να διεξαγάγει εκλογές. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να προβεί σε κάποια άλλη ενέργεια, πόσο μάλλον να απολύει εργαζόμενους.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κα υπουργός τι μέτρα θα πάρει ώστε:

-- Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι-προπονητές στη δουλειά τους.

-- Να προστατευθούν οι γονείς, οι προπονητές και τα παιδιά από τις επιθέσεις της προσωρινής διοίκησης.

-- Να εξασφαλιστούν η πρόσβαση και το δικαίωμα στην άθληση για όλα τα παιδιά».


Η απάντηση της διοίκησης του Πανελλήνιου Γ.Σ.

“Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο ότι ο κ. Παφίλης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο, ένα αθλητικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με διοικητική αυτονομία. Ο βουλευτής του ΚΚΕ υιοθέτησε συκοφαντικούς ισχυρισμούς “αγανακτισμένων πολιτών“, που περιλαμβάνονται σε ανυπόγραφο έγγραφο εξώδικης διαμαρτυρίας. Λίγες ώρες μετά την επίδοση του στον Σύλλογο, προέκυψε η “ερώτηση” εμπλουτισμένη με μειωτικές εκφράσεις, όπως “τραμπουκικές” και “ρατσιστικές επιθέσεις“.

Ως υπεύθυνο μέλος του κοινοβουλίου κι ως άνθρωπος που έχει αρχή την υπεράσπιση του δικαίου και της ισονομίας, ουδέποτε απευθύνθηκε στον Πανελλήνιο, για να διασταυρώσει οποιαδήποτε πληροφορία. Είναι προφανές ότι κινήθηκε με υποκειμενικότητα, αγνοώντας τα αντικειμενικά στοιχεία.

Αν το είχε πράξει, θα είχε επίγνωση ότι οι πρωτοστάτες των διαμαρτυρόμενων δηλώνουν “νομίμως και προσηκόντως” στις φορολογικές αρχές ότι δεν έχουν εισόδημα από τον Πανελλήνιο και κάποιοι από αυτούς αποδεδειγμένα συνδέονται με ζημιογόνες για το Σύλλογο πράξεις.

Τους καλούμε και δημοσίως, καθώς ιδιωτικά ήδη το έχουμε πράξει, να προσκομίσουν τα απαιτούμενα για την πρόσληψή τους έγγραφα, εκτός αν μετέπειτα σκοπεύουν να προσβάλουν τις προσλήψεις τους, λόγω έλλειψης εξουσιοδότησης της προσωρινής διοίκησης!

Να περιμένουμε από το ΚΚΕ ότι θα προσβάλλει και τις προσλήψεις που διενεργήσαμε; Θα ζητήσει την αντικατάσταση και την ανεργία όσων προτίθενται να δηλώνουν τα εισοδήματά τους, από τους “προστατευόμενους” του κ. Παφίλη;

Αλήθεια, το ΚΚΕ είναι το κόμμα που υπερασπίζεται τον εργάτη, ή τον “εργάτη” που θέλει να επιβάλλει, καταπατώντας νόμους και φορολογικές διατάξεις που είναι δεσμευτικές για κάθε Έλληνα φορολογούμενο;

Ως υπεύθυνο μέλος του κοινοβουλίου κι ως άνθρωπος που έχει αρχή την υπεράσπιση του δικαίου και της ισονομίας δεν μπήκε στον κόπο να μάθει για τη συνεργασία μας με ξενώνες ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και με το ΚΕΘΕΑ. Αν τέτοιους “ρατσιστές” αντιμάχεται, τότε ας τα βάλει και με εμάς.

Ως υπεύθυνο μέλος του κοινοβουλίου κι ως άνθρωπος που έχει αρχή την υπεράσπιση του δικαίου και της ισονομίας δεν μπήκε στον κόπο να πληροφορηθεί την έναρξη πληρωμής της ΕΥΔΑΠ, ύστερα από 20 χρόνια διοικήσεων αποτελούμενων από ανθρώπους του “κεφαλαίου” και του “κομματικού σωλήνα” κι όχι προσωρινής διοίκησης, η οποία αποτελείται από ανθρώπους που έχουν ιδρώσει τη φανέλα του συλλόγου, δίχως να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη.

Ίσως “οι αγανακτισμένοι πολίτες” να εντάξουν στο κατηγορητήριο τους για υπέρβαση αρμοδιοτήτων την προσπάθεια να ” συμμαζέψουμε” τον σύλλογο.

Ίσως εκεί να μπορεί να ενταχθεί και η τακτική πληρωμή μισθών και εισφορών, σε αντίθεση με τις προηγούμενες για έξι χρόνια “προσωρινές διοικήσεις“, που δημιούργησαν οφειλές πολλών μηνιαίων μισθών.

Ας “αξιοποιήσουν” εναντίον της παρούσας προσωρινής διοίκησης και την έναρξη αποπληρωμής των οφειλών της διοίκησης μεγαλοκαναλάρχη. Πιθανόν να επιδιώκεται και η επιστροφή σε τέτοιες εποχές!

Αλήθεια, το ΚΚΕ ποιον αθλητισμό θέλει; Τον επαγγελματικό, που μετατρέπεται σε σημείο αναφοράς φοροδιαφυγής και καταπάτησης νόμων, ή τον αθλητισμό των σωματείων που διοικούνται από μέλη – πρώην αθλητές, στηριγμένα σε ευρύτερη λαϊκή βάση και αποδοχή;
Αναζητούμε επίσης αντίστοιχη ερώτηση του ΚΚΕ για τις κάμερες στο ΟΑΚΑ, όπου διέρχονται παιδιά ακαδημιών μεγάλων συλλόγων. Ή μήπως υπάρχουν “καλές και κακές” κάμερες; Ενδεχομένως στο ΟΑΚΑ να έχουν μπει στην αριστερή πλευρά των χώρων οι κάμερες.

Μέχρι χθες το ΚΚΕ κατήγγειλε την πρακτική των “αγανακτισμένων πολιτών“. Για να αλλάξει την κεντρική του πολιτική αντίληψη, φανταζόμαστε θα υπάρχουν σοβαροί… προσωπικοί λόγοι.

Διατηρούμε καλόπιστα την πεποίθηση ότι οι θέσεις και εκφράσεις του κ. Παφίλη οφείλονται σε άγνοια κι αναμένουμε την ανάκληση τους, επιφυλασσόμενοι των δικαιωμάτων μας, ως πρόσωπα κι ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου.

Όπως και να ‘χει, εμείς οι… ρατσιστές θα συνεχίσουμε να φιλοξενούμε προσφυγόπουλα, να αγκαλιάζουμε όλα τα παιδιά του κόσμου, ανεξαρτήτου ονόματος, θρησκείας, χώρας.

Όπως και να ‘χει, εμείς οι… προσωρινοί θα συνεχίσουμε το συμμάζεμα του συλλόγου, θα επιμείνουμε να ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι και να κόβουν παραστατικά οι “πάροχοι υπηρεσιών“, θα σταματήσουμε τα… καφεδάκια (που λέει κι ο Κώστας Πελετίδης).

Με… συντροφικούς χαιρετισμούς

Η προσωρινή διοίκηση του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου“.

You are here: Οι γειτονιες μας ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ Επίθεση Παφίλη στη διοίκηση του Πανελλήνιου Γ.Σ. και αντεπίθεση των θιγόμενων με πολλά και ποικίλα ερωτήματα…