Ρίχνουν τον Τσίπρα στον Καιάδα, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τη Δούρου!!!

Δύο διορισμένοι από τη Δούρου αντιπεριφερειάρχες
εξαπολύουν πυρά κατά του Τσίπρα για το Ελληνικό,
αλλά δεν ακουμπάνε τη "χορηγό" του Μελισσανίδη
και του "Νιάρχου", σαν να μην έχει σχέση
με το ζήτημα του Ελληνικού..!


Του Τ. Αλεξανδρόπουλου

Γιώργος Γαβρίλης, Σπύρος Τζόκας. Δύο ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ από τη Δούρου αντιπεριφερειάρχες. Ένας τρίτος, ο Π. Αθανασιάδης, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος, πρώην υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ, ως μέλος του Γραφείου Τύπου, από τον Οκτώβριο του 2012 έως το καλοκαίρι του 2014. Μετά τις εκλογές ορίστηκε από τη Δούρου αντιπεριφερειάρχης ψηφιακής πολιτικής. Οι τρεις κύριοι, λοιπόν, σήμερα, ημέρα ψήφισης του ξεπουλήματος του Ελληνικού από τον Τσίπρα, ξεσπάθωσαν… Αλλά ΜΟΝΟ κατά του Τσίπρα… Όχι και κατά της Δούρου!!!

Τι να πούμε… Προφανώς νομίζουν ή πιστεύουν ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Επειδή τους συντηρεί από το κρατικό ταμείο επί πολλά-πολλά χρόνια, ο κόσμος θεωρείται αφελής. Ή, καλύτερα, μαλ@ακας..! Αλλά δεν είναι τίποτα από τα δύο. Θυμωμένος είναι ο κόσμος. Θυμωμένος με τα τερτίπια κάποιων «χαραμοφάηδων», που του πίνουν το αίμα εδώ και δεκαετίες. Θυμωμένος γιατί ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ, για πολλοστή φορά, από κάποιους δήθεν σοβαρούς «πολιτικούς παράγοντες»… Και σήμερα παίζουν παιχνίδι, ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ, σε βάρος του κόσμου. Και φροντίζουν για την «αποκατάστασή» τους την «επόμενη μέρα». Την επόμενη μετά Τσίπρα ημέρα, όταν ΝΟΜΙΖΟΥΝ ότι η νέα κολλητή των διαπλεκόμενων συμφερόντων και των φλαμπουραριδομελισσανίδηδων θα παίξει κάποιο ρόλο στα πολιτικά πράγματα…

Αυτοί οι τρεις λοιπόν, καταφέρονται δήθεν κατά του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ο μεν Γ. Γαβρίλης ψηφίζει και με τα δύο χέρια όσα φέρνει η Δούρου, αν και έχει πάει, λέει, στη… ΛΑΕ (!!!), ο Σπ. Τζόκας δεν ψηφίζει αφού δεν είναι εκλεγμένος, αλλά λέει ότι έχει φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εξακολουθεί να κάθεται στην καρέκλα που του έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ (!!!) και ο Π. Αθανασιάδης βρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί, λέει «ξεπουλάει» το Ελληνικό, αλλά δεν τολμά ν’ ακουμπήσει αυτήν που τον διόρισε στη θέση με τον παχυλό μισθό!!!

Όπως λένε και στα γήπεδα «πόσο γελοίοι είσαστε»…

Τι λένε, λοιπόν οι «τρεις καμπαλέρος» της κολλητής του Μελισσανίδη; Ιδού:

 

Γ. ΓΑΒΡΙΛΗΣ – ΣΠ. ΤΖΟΚΑΣ

Κοινή δήλωση των Γ. Γαβρίλη Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, και Σπ. Τζόκα Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα
με αφορμή τη κύρωση από την Ελληνική Βουλή της πώλησης του «Ελληνικού»

Από την πρώτη στιγμή, η Περιφέρεια Αττικής είχε δηλώσει την αντίθεσή της στην πώληση του «Ελληνικού», θεωρώντας ότι συνιστά μια συνολικά αρνητική εξέλιξη. Η θέση μας αυτή δεν σχετίζεται αποκλειστικά με τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που προκύπτουν από την «επένδυση», τις χρήσεις γης που δίνονται κατά παρέκκλιση, τις λεόντειες και ετεροβαρείς οικονομικές και λοιπές δεσμεύσεις που αναλαμβάνει το Ελληνικό Δημόσιο απέναντι στον ιδιώτη, το εξευτελιστικό τίμημα που θα καταλήξει στους δανειστές για την «εξυπηρέτηση του χρέους».

Κατά τη γνώμη μας, η πώληση σηματοδοτεί κάτι πρωτόγνωρο από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους, μια επιθετική κλιμάκωση στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αφού εκτός από επιχειρήσεις και υποδομές εκποιείται πλέον και η γη!

Ο κατακερματισμός και η πώληση γης σε οικόπεδα «φιλέτα», η τιμαριοποίηση του παράλιου μετώπου από τη Βουλιαγμένη ως το Πέραμα και η εν συνεχεία ιδιωτικοποίησή τους, με τρόπο εκβιαστικό ως προαπαιτούμενο για την «αξιολόγηση» και την «καταβολή της υποδόσης», σηματοδοτεί μια σχέση εξάρτησης, απ’ την οποία τίποτα θετικό δεν μπορεί να προσμένει η κοινωνία.

Η πώληση του «Ελληνικού» θα στερήσει από το Λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και τους Δήμους του παράκτιου μετώπου τη δυνατότητα να σχεδιάσουν και να παρέμβουν, με συνολικό και ολοκληρωμένο τρόπο. Να αποκαταστήσουν τη σχέση της πόλης με τη θάλασσα, την ενότητα του χώρου και των λειτουργιών του, να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, μέσα από υπερτοπικής σημασίας παρεμβάσεις και αναπλάσεις που θα προστατεύουν και θα εξασφαλίζουν το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και για τις επόμενες γενιές.

Ο κατακερματισμός και η πώληση του παράκτιου μετώπου ως «οικόπεδα με θέα, φως, νερό, τηλέφωνο», μέσω του «εθνικού δημοπρατηρίου» ΤΑΙΠΕΔ, αναπαράγει τις γνωστές εδώ και δεκαετίες σκανδαλώδεις πρακτικές, τα αποτελέσματα των οποίων είναι γνωστά σε όλους.

Απ’ την πλευρά μας συνεχίζουμε τον αγώνα για την προάσπιση των δημόσιων αγαθών, του δημόσιου – κοινόχρηστου, ελεύθερου χώρου, την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την επανασύνδεσή του με την κοινωνία, τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, με όρους οικονομικής και λειτουργικής βιωσιμότητας.

 

Δήλωση Π. Αθανασιάδη για το ξεπούλημα του Ελληνικού

“Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες ουκ ολίγων περιπτώσεων, όπου αποφασισμένες αυτοδιοικητικές αρχές με μεθοδικότητα, σχέδιο και προσήλωση στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, κατάφεραν να αποσπάσουν εκτάσεις, που προορίζονταν για ξεπούλημα μέσω της μεταφοράς τους στο υπό συγκρότηση Υπερταμείο.

Τα παραδείγματα πάρα πολλά και αφορούν αυτοδιοικητικές αρχές από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Θλιβερή εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα αποτελεί ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο οποίος δούλεψε μεν με σχέδιο και μεθοδικότητα, αλλά με προσήλωση στην ικανοποίηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Ωστόσο, η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων του από τον κο Κωνσταντάτο δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση, που εν γνώσει της προχωρά ολοταχώς σε μία ενέργεια, που όχι μόνο δεν υπερασπίζεται, αντίθετα υπονομεύει καίρια το δημόσιο συμφέρον.

Κι αυτό όχι μόνο γιατί το τίμημα της μεταβίβασης των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ και άρα της ιδιοκτησίας του χώρου του πρώην αεροδρομίου είναι εξευτελιστικό, καθιστώντας τη διαδικασία τον ορισμό του «ξεπουλήματος».

Αλλά κυρίως γιατί, γνωρίζοντας τόσο η ίδια η κυβέρνηση όσο και ο αγοραστής τα κραυγαλέα νομικά και τυπικά κενά της επικείμενης παραχώρησης, φροντίζουν να προεξοφλήσουν πως, όταν -με το καλό- ακυρωθεί το ξεπούλημα, το ελληνικό δημόσιο θα αναλάβει όλα τα βάρη (συμπεριλαμβανομένων τόσο των αποζημιώσεων σε όσους είδαν την περιουσία τους να υπεξαιρείται παράνομα όσο και των διεκδικήσεων του ίδιου του αγοραστή, όπως αυτές περιγράφονται σε αυτή καθαυτή τη σύμβαση).

Δυστυχώς γι’ αυτούς το παραπάνω «μυστικό» το ξέρουν πάνω από δύο. Και γι’ αυτό ακόμα και αν χαθεί η σημερινή μάχη και κυρωθεί η σύμβαση, γρήγορα ή λιγότερο γρήγορα θα κερδηθεί ο πόλεμος και θα ακυρωθεί το ξεπούλημα”.

You are here: Οι γειτονιες μας ...ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ Ρίχνουν τον Τσίπρα στον Καιάδα, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τη Δούρου!!!